Taggar: saffran , recept , jul

Hjärtats godaste lussekatter

Inget höjer julstämningen som riktigt goda lussekatter!

Ingredienser

30-40 st

15 dl vetemjöl, 900 g
1 g Apotek Hjärtats saffran (2 kuvert)
0.5 tsk salt
50 ml Apotek Hjärtats flytande glykos
1 ägg
225 g smör
50 g jäst för söta degar
5 dl mjölk

Garnering: 1 ägg, svarta russin

 

Gör så här

Häll det mesta av mjölet, saffran, salt, glykos och ägg i matberedarens skål. Klicka ner rumsvarmt smör. Smula ner jästen. Värm mjölken fingervarm, 37°C och blanda ner.

Lot degkrokarna arbeta i 5 min på låg hastighet. Tillsätt ev mer mjöl, det ska bli en smidig deg som släpper från kanterna.

Låt degen jäsa i maskinen till dubbel storlek, ca 25 min.

Kör några tag och ta upp degen på mjölat bakbord. Dela i fyra delar och baka ut till lussekatter eller längder. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar och låt jäsa under bakduk ca 25 min. Sätt ugnen på 225°C.

Pensla bröden med uppvispat ägg och tryck i russinen. Grädda mitt i ugnen i 8-10 min eller till fin färg. Låt svalna på galler under bakduk.

 

Saffran av högsta kvalitet


Taggar: saffran , recept , jul

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2020 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.

Cookies på Hjärtat

Apotek Hjärtat använder kakor (cookies) för att ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt och för att analysera och utveckla våra system och tjänster. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Du kan när som helst ändra dina cookieinställningar. Läs mer här