Så tar du hand om fina linjer och mogen hy

En mogen hy behöver inte kännas torr och livlös, tvärtom. Ge ditt ansikte liv, lyster och fukt med hjälp av avancerad hudvård med aktiva ingredienser.

 

Det brukar heta att ålder bara är en siffra, en känsla man gärna tar med sig inifrån och ut. Med rätt hudvårdsprodukter får du din hy att stråla som sitt allra bästa jag.

 

Varför förändras huden när vi åldras?

En åldrande hud blir i regel torrare och förlorar mycket av sin spänst och smidighet. Anledningen är att kroppens naturliga produktion av elastin och kollagen sakta men säkert avtar, vilket resulterar i fina linjer och en mindre spänstig känsla. Bästa sättet att undvika rynkor och pigmentfläckar är att skydda sig mot solen, och se till att den dagliga hudvårdsrutinen innehåller solskydd på sommarhalvåret. Det finns både renodlade solskyddsprodukter för ansiktet och dagkrämer med anti age-egenskaper och spf (t.ex. Nivea Q10 Plus Anti Wrinkle Extra Protection Day Cream SPF 30 och Bioderma Hydrabio Perfecteur Spf 30).

 

Så tar du hand om fina linjer och mogen hy

När det är dags att börja använda sig av anti-age-produkter är en smaksak. En del börjar redan i 30-årsåldern, andra väljer att vänta längre. Tillhör du den senare kategorin behöver du inte få panik, det är aldrig försent att påbörja en vårdande hudvårdsrutin. Välj produkter som är utvecklade speciellt för mogen hy och håll gärna ett extra öga på ingredienslistan där till exempel rynkbekämpande retinol, C-vitamin som verkar mot pigmenteringar samt ger fin lyster, spänstgivande hyaluronsyra, skyddande antioxidanter och fuktbindande glycerin bör finnas med. Njut av en välmående hy och vackra linjer som gömmer visdom och stolthet.

 

Hudvård för mogen hy i fem enkla steg

 1. 1
  Satsa på vårdande rengöring. Apolosophy Pro-Age Rosé Cleansing Lotion rekommenderas för dig som passerat 40-årsstrecket och innehåller vitamin B, hyaluronsyra, mjukgörande oljor och aminosyror.
 2. 2
  Applicera ett ansiktsserum innan din dag- och nattkräm. No 7 Protect & Perfect Intense Advanced Serum kan ha en uppstramande effekt och tränger djupt in i huden där dess aktiva ingredienser gör underverk.
 3. 3
  En mogen hud är ofta torr och behöver därför extra mycket fukt. ACO Face Anti Age Vitalising Day Cream är en närande dagcreme som återfuktar och skyddar huden med bland annat glycerin och antioxidanter. Gör hyn fastare och ger den en härlig lyster.
 4. 4
  Få ännu mer lyster genom att peela ansiktet en gång i veckan. Apolosophy Pro-Age Rosé Enzym Peeling är en mild och effektiv enzympeeling som tar bort döda hudceller och återfuktar huden med hjälp av fuktbindande glycerin och hyaluronsyra.
 5. 5
  Bjud huden på skönhetssömn. Eucerin Hyaluron Filler Night Cream innehåller fuktbindande hyaluronsyra och lugnande provitamin B5, som hjälper huden att återfukta sig under natten. Rengör ansiktet noggrant innan du smörjer in dig.

 

Se mer hudvård för mogen hud här 

 


Taggar: hudvård , mogen hy , anti age , ansiktsvård

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.