Taggar: barn , förälder , vabb , vabruari

Hjärtats virusböcker för barn

Tillsammans med illustratören Louise Winblad , känd för sin blogg Hej Hej Vardag, har Apotek Hjärtat tagit fram fyra böcker om kroppsvätskor kopplat till vanliga sjukdomar – Diarréboken, Kräkboken, Slemboken och Snorboken.

Vi på Apotek Hjärtat vet att det kan vara utmanande att vara hemma med sjuka barn. Förutom det knepiga med att få barnen att ta sin medicin kan det vara svårt att förklara vad som händer i kroppen. Varför kräks man egentligen, och var kommer allt snor ifrån? I de olika böckerna får vi följa med Pella som får vinterkräksjukan när Caliciviruset Calle flyttar in i hennes kropp, förkylningsviruset Rhino som lurar i godisskålen, magsjukeviruset Maggan som ställer till med bråk i Fatimas mage och influensaviruset Ines som Laszlos kropp bekämpar med hjälp av segt slem. 

Kräkboken

Idag har Pellas pappa stort födelsedagskalas med bullar och tårta, men Pella mår inte alls bra. Magen kniper och kurrar och pannan känns varm och febrig. Och så plötsligt kräks hon, mitt i rummet! Det är det elaka caliciviruset Calle som hoppat in i hennes mage på förskolan och gett henne något som kallas för vinterkräksjukan. Calle och hans kompisar röjer runt i Pellas kropp, och då gäller det att tänka på ett och annat...

Snorboken

Mums, lördagsgodis! Milo struntar i att morfar säger att man måste tvätta händerna och dyker ner i godisskålen. Men vad är det som sitter på Milos finger? En liten filur hoppar ner i skålen, och där är en till! Det är förkylningsviruset Rhino och hennes små, små kompisar som smugit sig upp på godisarna och in i munnen på Milo. Undrar vad de ska göra där?

Diarréboken

När Fatima kommer hem från förskolan kan hon inte hålla sig längre, bajset sprutar ut i toaletten och magen känns inte alls som vanligt. Hon har fått magsjuka eftersom det dumma magsjukeviruset Maggan har flyttat in i hennes kropp. Maggan och hennes kompisar vill bara ställa till med bråk, så därför vill kroppen putta ut allt som finns i magen så snabbt som möjligt genom kräks och bajs. Men hur mår kroppen egentligen när det går så fort, och vad ska man tänka på för att må bättre igen?

Slemboken

Laszlos syster Lovisa har fått vara hemma från skolan hela veckan för att bli ompysslad av pappa, och Laszlo är avundsjuk. Han vill också hosta och nysa lika mycket som Lovisa, för då får man vila och äta glass. Men vad han inte vet är att influensaviruset Ines redan letat sig hela vägen från Lovisa och in i Laszlos rum. Snart är pannan varm och svettig och halsen full av kli och slem…

Om Louise Winblad

Louise Winblad arbetar som illustratör och har drivit sin blogg Hejhej vardag sedan år 2013. På bloggen finns illustrationer och blogginlägg som berör bland annat livet med småbarn, kaotiska morgnar, vab-maraton och allt annat som gör livspusslet utmattande och prövande men samtidigt komiskt och härligt. Louise har även givit ut en bok med samma titel och tema som bloggen, tecknat på uppdrag av bland annat Amelia, Vi Föräldrar, Rfsu, Sony Mobile, Netflix och Gedeon Richter samt driver podcasten Parenteser tillsammans med Elisabeth Lindroth.  


Taggar: barn , förälder , vabb , vabruari

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.