Artrosbehandling Joint Academy

 Har du ont i dina leder och önskar att bli fri från smärta och återfå din gamla rörlighet?  Forskare världen över är eniga och i Socialstyrelsens riktlinjer för rörelseorganens sjukdomar som baseras på en stor mängd forskning kan du läsa att långvarig, regelbunden, handledd träning ger god effekt vid artros.

Till appen

Så här går behandlingen till

I Sverige har man tagit fram ett behandlingsprogram som omfattar både anpassade fysiska övningar och patientutbildning. Som patient kan du få behandlingen digitalt där du via en app får ett extra dagligt stöd samt håller kontakt med en fysioterapeut som svarar på dina frågor och koordinerar din behandling. Alternativt delta på en behandling i grupp på en vårdcentral.

Därför hjälper träning

Behandlingen innebär att man får ett individuellt anpassat träningsprogram med specifika övningar. Övningarna förbättrar rörligheten och ökar styrkan hos de muskler som finns runt leden. Med ökad styrka minskar belastningen på leden och man känner av artrosen mindre, varför funktionsnivån ökar.

Nå dina mål med 5 minuter om dagen

Det är bättre att träna lite och ofta istället för ett långt program mer sällan. Vid träning vid artros ska man inte vara rädd för smärta. Smärta upp till en 5:a på en 1-10 gradig skala är acceptabelt. Däremot vill man undvika ökad svullnad och tilltagande smärta dagen efter träning. Detta kan din fysioterapeut som du har kontakt med via appen  hjälpa dig med.

En personlig fysioterapeut finns tillgänglig via appen för att koordinera din behandling och besvara dina frågor.

Kom igång med din behandling

Ladda ner appen och kom igång med behandlingen idag eller ställ dig på kö till en artrosbehandling på din vårdcentral. Laddar du ned appen Joint academy till din mobil eller surfplatta och registrerar dig kan du påbörja din behandling idag och boka ett telefonmöte med den som blir din fysioterapeut.

Information

Patientavift 0kr

Ingen bindningstid - du kan avsluta behandlingen när du vill.

Till appen

 

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.