Hjärtat öppnar världens första skuggretreat!

De senaste 20 åren har antalet fall av hudcancer ökat med 100 procent i Sverige. Och idag är vi det tredje mest drabbade landet i världen. Visst känns de siffrorna inte så bra? I ett försök att vända trenden och inspirera till sundare solvanor slår vi nu upp portarna till världens första skuggretreat och bjuder in till en riktig solsemester.

 

 

 

På sommaren vill de flesta gärna vara ute så mycket det bara går. Och det tycker vi är en bra idé, att vara utomhus är härligt. Och att vistas i naturen och röra på sig är bra för både kroppen och knoppen. Men samtidigt är det viktigt att tänka på hur vi skyddar oss mot solen. Solkräm är ett bra skydd, men det är inte ett garanterat skydd på egen hand. Ett av de allra bästa sätten att skydda sig mot den strålning som orsakar hudcancer är att välja skuggan framför direkt solljus. Men också att ha hatt, täckande kläder och solglasögon. Och att helst undvika solen mellan 11 och 15. Ja, det är helt enkelt mycket att tänka på!

-          Det är viktigt att vi börjar fundera över vårt förhållningssätt till solen för att kunna njuta av värmen på ett säkert sätt, säger Annika Svedberg, chefsapotekare på Apotek Hjärtat. Vår förhoppning är att initiativ som dessa ska inspirera till en sundare inställning till solen. Och hjälpa till att skapa nya solvanor.

 

Hudvänlig semester

I ett led i att försöka bryta trenden med ökande antal hudcancerfall startade vi sommaren 2023 Skuggresor, världens hudvänligaste reseguide. Ett initiativ där vi tipsade och guidade till Sveriges tio osoligaste orter - ett sätt att slå ett slag för skuggan som solskydd. I år fortsätter vi på samma spår och öppnar upp världens första skuggretreat i Tarfala, Sveriges minst soliga plats*.

Testa dina solvanor och läs mer på vår kampanjsida här.

 

* Enligt väderstatistik och antal uppmätta soltimmar av SMHI.

SOLSKYDD FÖR HELA FAMILJEN


Taggar: skuggresor , solskydd , solskador , skuggretreat

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.