Taggar: apolosophy , hudvård

Morgonrutinens hudvård - steg för steg

Morgon, älskade morgon. Hur kommer det sig att vissa av oss tillbringar dygnets första vakna timmar i ett kaos av stress samtidigt som andra tycks ha allt under kontroll och kommer till jobbet med energi, stort leende och perfekt hy? Hemligheten stavas morgonrutin.

Något har hänt på senare år, alla möjliga människor pratar om sina rutiner som om de vore bilförsäljare. Inte så konstigt egentligen – att metodiskt göra samma sak varje morgon kan göra underverk! Det innebär att du inte behöver ödsla en enda minut åt att fundera på vad nästa steg är. Du får mer tid över till andra, roligare, saker.

Att ha en rutin kan innebära allt från att du går upp direkt när klockan ringer, gör yoga på vardagsrumsmattan till att du trycker på kaffebryggaren som du redan kvällen innan laddat med kaffe. Men någonstans i den där proceduren bör du ge ditt ansikte lite kärlek, det är ändå med framsidan du möter världen.

Ingredienser som man kan hålla utkik efter är hyaluronsyra som binder fukt. Olika sockerarter och glycerin binder också fukt bra. Medan antioxidanter skyddar och vårdar huden. Apolosophy Pro-Age Silver är en komplett hudvårdsrutin för det första åldrandet i huden. Produkterna är speciellt framtagna för att tillgodose hudens behov. Alla produkter med sin unika egenskap och funktion.

"

– Huden älskar rutiner och mår bra av att inte byta hudvård för ofta. Sen kan hudvårdsrutinen se väldigt olika ut. Vissa föredrar att endast använda rengöring och återfuktande kräm medan andra har en betydligt längre rutin. Det är viktigt att du hittar den rutin som passar just din huds behov. Har man känslig hud är detta extra viktigt!, säger Apotek Hjärtats hudterapeut Mathilda Bergkvist.

Apotek Hjärtats hudterapeut Mathilda Bergkvist

 

Så här lägger du upp din morgonrutin

Osäker kring detaljerna i en morgonrutin för att motverka tidiga ålderstecken i ansiktet? Apotek Hjärtat har tagit fram en serie Apolosophy-produkter som innehåller vårdande och fuktgivande ämnen som ger din hy en boost samtidigt som de motverkar fina linjer.

– Försök att hitta en hudvårdsrutin som passar just dig. Det är bättre att börja med en enklare rutin som att rengöra huden noga morgon och kväll för att sedan smörja in huden med en återfuktande kräm, säger Mathilda Bergkvist.

Därefter kan du komplettera med en speciell ögonkräm för det känsliga ögonpartiet eller en djuprengörande mask. A och O för att motverka förtidigt åldrande i huden är att tillföra rikligt med fukt och vara försiktig i solen.

 

 • Rengör

  Det första du bör göra är att varsamt tvätta ansiktet. För många är det en självklarhet att tvätta sig på kvällen för att avlägsna eventuell makeup eller smuts som samlats under dagen men under natten rensar vår hud ut fetter, smuts och slagg som lägger sig på hudytan. Så rengöring är minst lika viktig på morgonen.

  Använd en mousse, mjölk eller gel – det du trivs bäst med, som är enklast och behagligast. Har du torr hy är en rengöringsmjölk att föredra. Kom ihåg att alltid följa instruktionerna på förpackningen.

  Avsluta gärna med en toner eller ett ansiktsvatten för att förbereda huden för vård genom att dra ihop porerna, återställa hudens rätta pH-värde och få bort de sista resterna av smink. Fukta en bomullspad och svep över hela ansiktet. Glöm inte halsen där det kan finnas lite makeuprester kvar. Ett ansiktsvatten sköljer du inte bort.

 • Ögonen

  Huden runt ögonen är betydligt tunnare och känsligare och har en annan porstorlek än resten av ansiktet. Därför behöver området en lätt fuktkräm. Apolosophys Pro-Age Silver Eye Cream förebygger tidiga ålderstecken och fina linjer, återfuktar huden intensivt, ökar dess elasticitet och ger huden lyster. Appliceras enkelt genom att rollas under och över ögat.

 • Boosta

  Under natten går hudens egen produktion av fuktgivande olja från talgkörteln ner och ansiktet kan kännas aningen torrt när du vaknar. Därför är det viktigt att direkt på morgonen använda till exempel ett serum som piggar upp inför dagens utmaningar. Ett serum verkar på djupet i huden, förstärker effekten av den dagliga hudvårdsrutinen men kan också vara en effektiv punktbehandling av utsatta partier.

  Apotek Hjärtats serie Apolosophy Pro-Age Silver har ett härligt serum som innehåller flera ämnen som redan finns naturligt i huden. Den har extra hög halt av ämnena inositol och hyaluronsyra för att ge huden en riktig ”boost” av fukt som vårdar och hjälper till att minska fina linjer och torrhetsrynkor. Använd en liten mängd serum som du masserar in över ansiktet och halsen. Undvik området runt ögonen.

 • Återfukta

  För att vårda huden under hela dagen är det viktigt att använda en långtidsverkande fuktkräm, en dagkräm, i ansiktet. Apolosophy Pro-Age Silver Day Gel-cream innehåller inositol, hyaluronsyra och PCA som återfuktar huden effektivt och ger den lyster. Ämnena ökar hudens elasticitet och håller den jämn och slät. Applicera en ärtstor mängd av din kräm i hela ansiktet och halsen – men undvik området kring ögonen.

 


Taggar: apolosophy , hudvård

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.