Taggar: mind

Om problemen blir för stora

Psykisk hälsa omfattar, på samma sätt som fysisk hälsa, en hel del. Om kroppen är i toppskick, men drabbas av en förkylning så är hälsan i någon form nedsatt. Detsamma gäller med den psykiska hälsan, som kan vara god, men som naggas i kanten på olika sätt under livets gång. Du som tonårsförälder är ett viktigt stöd för ditt barn – i livets alla skeenden, för att visa att måendet går upp och ner. Det är en del av ett normalt och friskt liv att må lite sämre i perioder – både fysiskt och psykiskt. Men en del drabbas värre.

Om kroppen mår dåligt finns det hjälp att få, och detsamma gäller för det själsliga måendet. Viktigt dock att poängtera att lidande inte kan eller ska jämföras. Allt lidande skall tas på allvar och det är endast den enskilda individen som kan och ska värdera sitt lidande. Det viktiga är hur en mår, inte vad det heter.

När de psykiska dalarna blir mer än bara livsskav – bör du som förälder hjälpa ditt barn till professionell hjälp! Kontakta skolans kurator eller närmaste läkare. Och du kan alltid ringa till Minds Föräldralinje om du vill prata om oron för ditt barn. Du når dem på telefon 020-85 20 00, vardagar 10-15 samt torsdagskvällar 19-21. Du är anonym och Mind står för samtalskostnaderna. Volontärerna på Föräldralinjen har alla lång erfarenhet av att arbeta med barn, ungdomar och föräldrar.

Mind driver också Självmordslinjen som riktar sig till personer som har tankar på att ta sitt liv eller har en närstående med sådana tankar. Du når Självmordslinjen på telefon 90101 eller chatt via chat.mind.se. Öppet dygnet runt, varje dag. Vid akut självmordsrisk bör du ringa 112.


Taggar: mind

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.