Vårda huden runt ögonen

Glada festkvällar, dåligt med sömn, skärmtid, rökning och stigande ålder kan påverka huden runt ögonen med mörka ringar, påsar under ögonen och fina linjer som resultat. Men med goda rutiner och effektiva produkter kan du dämpa problemen.


Patches, ögonkrämer, geléer och serum. Produkterna på marknaden för huden runt ögonen är många och för den oinvigde kan det kännas svårt att hitta rätt.

Huvudorsaken till att huden runt ögonen behöver extra uppmärksamhet är att den är mycket tunnare än huden i resten av ansiktet. Därför blir den lättare påverkad av till exempel stark sol och vind. Stress, för lite sömn och motion, skärmtid, rökning och stigande ålder är också parametrar som påverkar och kan ge upphov till svullnader, rynkor och torrhet. Bra kost- och motionsvanor i kombination med effektiva hudvårdsprodukter hjälper dig till en välmående och frisk hy. Hos oss på Hjärtat hittar du såväl smarta kombiprodukter som produkter inriktade på mer specifika problem för huden runt ögat.


Bli av med mörka ringar under ögonen

Mörka ringar under ögonen kan uppstå på grund av flera orsaker. Många gånger är det genetiken som är boven, men mörka partier uppkommer också för att blodkärlen syns tydligare när huden med åldern blir tunnare. Huden kan då dra mot blått eller lila för att blodkärlen syns igenom huden. Brist på sömn och motion, eller för mycket tid framför skärmen, påverkar också negativt och ger tröttare ögon. Men det finns flera smarta ögonkrämer som återfuktar, ljusar upp och reducerar mörka ringar under ögonen. Om du vill dölja mörka partier med hjälp av en concealer kan du först behöva neutralisera färgen. Det finns olika färger på concealers och det du vill göra är att hitta en motsatsfärg som neutraliserar undertonen på din hy.

💡Tips! Läs mer om hur döljer mörka ringar under ögat här


Reducera påsar och svullnader under ögonen

Då kyla hjälper till att minska svullnad så är tricket att förvara dina ögonkrämer i kylen för bästa effekt. Svalkande patches, eye-rollers, gelkrämer och serum  ger en härlig känsla som får både hud och huvud att vakna till. Koffein är också en populär ingrediens att hålla utkik efter som verkar uppiggande.

Vill du dölja påsarna med makeup ska du undvika concealers som ljusar upp eller ger för mycket lyster, det kan i stället framhäva svullnaden. Välj en matt eller semimatt concealer som ligger väldigt nära din egen hudton. 

💡Ämnen att hålla utkik efter

  • Retinol – gör huden fastare och håller i gång produktionen av nya hudceller
  • AHA-syror – stimulerar cellproduktionen och exfolierar huden så att döda celler förvinner
  • Peptider – finns naturligt i huden och kan hjälpa till att öka produktionen av kollagen
  • Hyaluronsyra – hjälper till att binda fukten i huden för en fastare hy
  • Koffein – verkar uppiggande
  • Vitamin C + E - skyddar huden och ökar elasticiteten


Här är några av alla våra produkter anpassade för huden runt ögat:


Apolosophy Active+ Caffeine Eye Serum är berikad med propanediol och koffein som kan motverka ålderstecken och mörka ringar under ögonen.

Eucerin Hyaluron-Filler+ SPF15 Elasticity Eyecream är en effektiv kombiprodukt som kan förbättra både elasticiteten i huden, rynkor och mörka ringar. Berikad med fuktbindande hyaluronsyra och Spf som skyddar huden i solen. Även lämplig för kontaktlinsbärare.

Pixi FortifEye Firming Eye Patches slätar ut och stramar upp huden med hjälp av kollagen, peptider och koffein. Resultatet är ett piggare intryck. Placera ögonmaskerna under ögat under 10 min och förvara gärna produkten i kylen för bästa effekt.

BioMD Forget Your Age Eye Serum bidrar till att ge huden en fyllig och härligt återfuktad känsla och kan också minska uppkomsten av fina linjer. Berikad med extrakt från brunt sjögräs, arganolja och bomullsfröolja.

Peter Thomas Roth Potent-C Hydra-Gel Eye Patches hjälper till att reducera fina linjer och rynkor. De kan även minska mörka ringar och trötthetstecken. Innehåller både vitamin C och E som skyddar och ökar elasticiteten i huden.

Vichy Neovadiol Rose Eyes Ögoncreme är speciellt anpassad för dig i klimakteriet. Den ger omedelbar lyster och fukt, och innehåller bland annat kalcium som främjar hudförnyelsen runt ögonen.

Lumene Under Eye Concealer korrigerar och neutraliserar de blå tonerna i mörka ringar för en jämnare hudton samtidigt som kan bidra till att minska svullnad och påsar under ögonen.

 

Ta del av hela vårt sortiment av ögonkrämer

💡Psst! Har hudvårdsprodukterna precis tagit slut? Använd det gamla tricket med kalla gurkskivor som får vila på ögonlocken i några minuter.


Taggar: hudvård , ögon , kollagen , anti age

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.