Apotek Hjärtats Svampbok – en bok om några av våra vanligaste svampar, var du hittar dem och råd om hur du behandlar dem

Vi är många som har hemliga svampställen – och det är kanske inte så konstigt. För även om det är vanligt med svampinfektioner, så är det många som tycker att det känns pinsamt. Man pratar inte om sina svampställen och man söker inte alltid hjälp. Därför har vi tagit fram Apotek Hjärtats Svampbok, med information om hur du känner igen några av de vanligaste svampinfektionerna och hur de kan behandlas.


Det finns de som misstänker att de har en pågående svampinfektion, men som av olika anledningar låter bli att söka hjälp. Sedan finns det de som upplever obehag utan att ens veta om att det är en svampinfektion de har. Oavsett vilket blir konsekvensen den samma: man går runt och lider i onödan. Det vill vi ändra på.

Enligt en ny undersökning, som vi genomfört tillsammans med Sifo, uppger 38 procent att de haft en svampinfektion någon gång under de senaste fem åren. Dessutom uppger 54 procent att de tyckte att svampinfektionen var svår att skilja från andra åkommor. Med hjälp av den här boken kan du lära dig om hur du känner igen några av de vanligaste svamparna, var du oftast hittar dem och hur du tar hand om dem på bästa sätt.


Läs/ladda ner Svampboken här

 

En del svampinfektioner kan man behandla på egen hand, medan andra behöver diagnosticeras av läkare och behandlas med receptbelagda läkemedel. Om du är osäker på hur du ska behandla din svampinfektion är du alltid välkommen in till oss på Apotek Hjärtat så hjälper vi dig vidare.Taggar: svampar , nagelsvamp , pityriasis versikolor , fotsvamp , ljumsksvamp , ringorm , mjälleksem , svamp i underlivet , torsk , hårbottensvamp
Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.