Taggar: barn , förkylning

Hjälp! Hur tar jag mig igenom vabruari?

Många föräldrar blir deppiga och drabbas av dåligt samvete under vabruari, när jobbfrånvaro helt plötsligt står högst upp på schemat. Vi tipsar om hur du kommer på bättre tankar och hur du kan använda tiden hemma för återhämtning.

”Jag är aldrig på jobbet – både mina kollegor och min chef hatar säkert mig vid det här laget.” Känner du igen dig i de här tankarna? Det är inte ovanligt att drabbas av dåligt samvete gentemot sina kollegor när man är borta mycket. För att inte tala om att ångesten att ringa chefen – igen.

 

Här kommer lite pepp på vägen:

  • Trösta dig med att alla vabbar. Det är inte bara din familj som är sjuk – även om det kan kännas så ibland.
  • Det är inte din uppgift, utan din chefs, att se till att jobbet blir gjort. Det ska vara okej att vabba.
  • Ha en rak dialog med både kollegor och chef om dina känslor. Berätta att du får dåligt samvete, att du är orolig att dina kollegor blir överbelastade och att din chef ska bli sur. Det kommer garanterat kännas bättre efteråt.
  • Gör det du mäktar med hemifrån, men ta dig inte vatten över huvudet. Skriv ett frånvaromeddelande och skicka vidare de viktigaste mejlen.
  • Kom ihåg att tacka dina kollegor för att de ställer upp för dig. Alla gillar vänlig feedback.

 

6 tips på hur vabruari blir lite härligare

Ett uttryck för allas våra dåliga samveten är att vabbandet fortsätter att öka. Alltså att jobba och vabba samtidigt. Om du kan, använd den här stunden till att ta det lugnt hemma. Du kan behöva lite återhämtning mitt i vabruari.

1. Ta en tupplur!

Lägg ner skurhinken, strunta i diskmaskinen och passa på att sova när barnen vilar.

2. Inte hunnit igenom sista säsongen av Skam?

Det finns en rimlig chans att du kan beta av den under en vecka. Flashbacks till överväldigande tonårskärlek kan göra vilken vab-dag som helst till en pirrig fröjd.

3. Gå en tur i naturen

Bädda ner din sjukling under en filt och gå en promenad. Under den här månaden behöver vi alla dygnets ljusa timmar. Ljus, frisk luft och begynnande vårkänslor kommer förhoppningsvis göra susen för själen.

4. Mixa ihop en uppiggande smoothie

Slarva inte med vitaminerna i dessa tider. Vitaminer bidrar till att upprätthålla ett normalt immunsystem som gör att du kan stå emot att bli smittad. Hinner du, passa på att göra en vitamin-boost i form av en smaskig smoothie. Här hittar du massa goda recept.

Här finner du fler tips på hur ni håller smittorna borta i vabruari

5. Tappa upp ett bad 

Lägg en ansiktsmask och kryp ned i ett varmt och skönt bad. Det är du värd!

6. Ta hand om dina fötter

Vi är många som kan skriva under på att vissa kroppsdelar ligger efter med omsorg, ett exempel är fötterna. Ta ett fotbad och fila fötterna. Vårda lite extra med den fantastiska krämen Footmender.

 

Rekommenderade produkter vid förkylning

Träffa läkare online

Om ditt barn har symtom i samband med förkylning som en läkare behöver bedöma är du välkommen att konsultera vår partner Min Doktor.


Taggar: barn , förkylning

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.