Frågor och svar samtycken 

Varför hämtar vi in dessa nya samtycken?

Apotek Hjärtat har integritetskänsliga produkter. Exempel på det är vårt receptfria sortiment (t.ex. värktabletter), varor som har nära koppling till din hälsa (t.ex. hudbesvär) samt sexprodukter. Enligt dataskyddslagstiftning behöver man inhämta ett samtycke för dessa integritetskänsliga produkter.

Observera att vi aldrig hanterar receptbelagda läkemedel inom Klubb Hjärtat. 

Hur och när kan jag samtycka?

På kassaskärmarna i alla apotek med start 1 november samt på Mina Sidor när du loggar in på apotekhjartat.se och i vår app med start i mitten av oktober (mer information kommer när detta startar så se till att du har lämnat din mailadress till oss). 

Vad innebär samtycket bonus?

Som medlem i Klubb Hjärtat får du alltid bonus baserat på dina köp. Om du från 1 november 2021 önskar få bonus även på vårt integritetskänsliga sortiment behöver du särskilt samtycka till detta. Vi ger aldrig bonus på det receptbelagda sortimentet.

Vad innebär samtycket personliga erbjudanden?

Som medlem i Klubb Hjärtat får du personliga erbjudanden. Om du även önskar få personliga erbjudanden på integritetskänsliga produkter från 1 november 2021 behöver du även särskilt samtycka till detta. Med personliga erbjudanden menas erbjudanden som har tagits fram utifrån din köphistorik och ditt köpbeteende. 

Kan jag ändra mina val?

Ja självklart. Det kan du göra i kassan på apoteken eller på mina sidor på webben eller i appen.

Var kan jag läsa mer?

Antingen i en folder som finns i våra apotek eller på apotekhjärtat.se under https://www.apotekhjartat.se/om-oss/var-personuppgiftsbehandling/medlem-i-klubb-hjartat/. Har du ytterligare frågor är du varmt välkommen att kontakta vår kundkontakt.

Vad händer om jag inte samtycker eller tackar nej?

Om du inte samtycker eller tackar nej till våra samtycken så är du fortsatt medlem hos oss. Du får dock inte bonus eller personliga erbjudanden på vårt integritetskänsliga sortiment från den 1 november.

Vem får samtycka?

Endast medlemmen som har/äger personnumret. Man kan inte samtycka åt någon annan trots att man kommer med annan persons personnummer.

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.