Ont i kroppen som nybliven mamma?

Att vara nybliven förälder är en omvälvande tid. Plötsligt finns det ett nytt liv att ta hand om, och det är lätt att åsidosätta sina egna behov. Kroppen arbetar hårt med att återhämta sig, och det är viktigt att vara ödmjuk mot sig själv och allt kroppen precis gått igenom. För att du ska orka och må bra är det viktigt att ta hand om dig själv. Här delar Ellas fysioterapeut Elinor Åred och MAM med sig av tips för att vara snällare mot din kropp när du matar ditt barn, tillsammans med MAMs nyhet MAM Move Wearable Breast Pump.

Tips för en bekväm matning

Använd ryggstöd vid sittande matning

Om du ammar eller flaskmatar kan matningen innebära mycket statiska positioner som leder till smärta i rygg, nacke, skuldror och axlar. Försök att sitta i en stol, fåtölj eller soffa med bra ryggstöd. Ha en särskild plats hemma där du kan sitta bekvämt när det är dags för matning. Glöm inte att ha snacks och vatten nära till hands!

Cirkulationsövningar för trötta muskler

Enkla cirkulationsövningar kan hjälpa när musklerna börjar bli trötta. Statiska positioner kan leda till syrebrist i muskulaturen, vilket orsakar smärta. Testa att höja axlarna mot öronen och dra ihop skulderbladen, 15 repetitioner efter varje matningstillfälle. Med MAM Move Wearable Breast Pump kan du enkelt utföra dessa övningar samtidigt som du pumpar, tack vare den handsfree designen.

Bulla upp med kuddar

Använd kuddar under armarna och vila vikten av dina armar och din bebis på dem. Om du ligger eller halvligger, ha ordentligt med kuddar under nacken så att huvudets vikt bärs upp. Vid sittande, använd en kudde i svanken för bra stöd.

Variera dina positioner

Försök att variera matningspositionerna ofta. Testa att liggamma eller amma i halvliggande ställning för att avlasta kroppen. En handsfree bröstpump kan också vara ett komplement för att avlasta bröstvårtor och ömma ryggar. Flaskmatar du, försök att ge flaskan med din icke-dominanta hand för omväxling.

Sänk kraven och ta hjälp

Kroppen har presterat något fantastiskt! Försök att sänka kraven, ta hjälp av din partner och omgivning och låt kroppen fokusera på läkning och återhämtning.

Pumpa med MAM Move Wearable Breast Pump

Ibland vill eller behöver man som förälder använda en bröstpump. Genom att pumpa ut mjölk kan man avlasta såriga bröstvårtor, lindra mjölkstockning och låta andra familjemedlemmar mata bebisen.

MAMs nya MAM Move Wearable Breast Pump är en bärbar bröstpump utan sladdar eller slangar, som passar bekvämt i behån. Den gör det möjligt för dig att röra dig fritt medan du pumpar, vilket ger kroppen den variation och avlastning den behöver. MAM Move är lätt, enkel att använda och anpassningsbar till varje mammas behov. Dess tysta läge möjliggör diskret pumpning, perfekt när du är på språng eller när barnet sover bredvid dig.

Pumpen är bekväm och lätt att bära, tack vare sin eleganta och diskreta design som passar i alla behåar. Den medföljande BH-förlängaren ger extra komfort. MAM Move inkluderar tre extra bekväma och flexibla trattar i olika storlekar för en anpassad pumpning. Mjölkuppsamlaren rymmer upp till 150 ml mjölk och har en smart självsteriliseringsfunktion för enkel rengöring.

Ge din kropp den omvårdnad den förtjänar med MAM Move Wearable Breast Pump – för flexibiliteten varje mamma förtjänar!

 


Taggar: nybliven förälder , amning , nyfödd , bebis , mamma

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.