Taggar: astma , min doktor

Individanpassad behandling för astma hos Min Doktor

Att behandla din astma rätt och regelbundet är a och o för att minimera dina besvär. Hos Min Doktor kan du följa din astma dag för dag, och få individuella behandlingsrekommendationer baserat på hur du mår just idag.

 

Astma är en kronisk inflammation i luftvägarna som kan variera från dag till dag. Din lungfunktion och dina astmabesvär kan förändras om det till exempel är pollensäsong,  om du tränar eller om du är sjuk. 

– När din astma behandlas optimalt ska du i stort sett slippa försämringsperioder, nattliga besvär och besvär vid ansträngning, samtidigt som du behöver minimalt med vid-behovs-medicinering. Målet med medicineringen är att du ska vara fri från symptom, säger Henrik Kangro, medicinskt ansvarig hos Min Doktor.

 Sök vård för astma hos Min Doktor

Anpassa doseringen efter hur du mår

Det låter kanske självklart att anpassa medicineringen efter hur du mår men att själv avgöra din astmas status kan vara svårt och många tar därför i princip samma medicinering varje dag eller ingen medicin alls. Hos Min Doktor mäter du din lungfunktion så ofta som du vill och du får samtidigt anpassade behandlingsrekommendationer. När du behöver får du smidigt kontakt med din läkare eller astmasköterska.

– Det är lätt att tro att det bara handlar om att öka doserna, men det kan också innebära att minska doserna när det behövs eller att ta ett annat preparat med en annan funktion. Det är dock viktigt att man inte slutar ta sin medicin bara för att man tycker att man mår bra, säger Henrik Kangro och fortsätter:

– Vi ger dig möjligheten att själv följa din astma men också tryggheten i att ha en läkare som kan ta sig tid att ge dig det stöd du behöver, när du behöver det.

 

Så hjälper Min Doktor dig

Det första steget är att träffa läkaren för att säkerställa att din astma lämpar sig för digital behandling och du får därefter hem den digitala spirometern. I ditt andra besök får du din behandlingsplan.

Mät din lungfunktion och logga in i AsthmaTuner-appen varje dag eller några gånger i veckan för att få den bästa behandlingen för dig vid varje tillfälle. 

Efter en några veckor stämmer du och din läkare av att din behandlingsplan fungerar bra för dig. Socialstyrelsen rekommenderar minst årlig uppföljning av astma, hur många besök just du bör göra beror på hur kontrollerad din astma är och hur du mår. 

Sök vård för astma hos Min Doktor här

  


Taggar: astma , min doktor

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2022 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.