Taggar: husdjur , katt

Fixa ett bra kattliv -  även när det regnar!

Vilken katt älskar regn och rusk? Kanske stannar den helst inomhus när hösten och kylan kommer? Här är tipsen som håller din katt i fin form under vinterhalvårets utmaningar.

Kolla igenom din katt regelbundet. Det är lätt att missa små tecken om man inte tittar lite extra noga då och då, särskilt när det gäller utekatter. Se till att ögonen är klara, inte rinner eller verkar ha någon skada. Känn efter om det finns tovor i pälsen eller tecken på hudbesvär – vilket lätt uppstår under fuktiga höstmånader. Finns det några sår på kroppen? Ser öronen fräscha ut? Verkar katten ha ont någonstans? Till din hjälp finns en mängd olika medel för egenvård av din katt hos oss. Om katten visar smärta, kontakta alltid veterinär.

Avskyr kissen hundväder?

Om din katt föredrar att stanna inomhus under den regniga höstsäsongen, se till att den äter rätt och får stimulans och lek för att hålla sig i form och må bra. Kom ihåg att hålla koll på klorna, som inte slits ner lika mycket inomhus.

Hjälp katten med pälsvården

Katter är duktiga på att tvätta sig själva, men en hel del av pälsen hamnar i deras mage för att sedan komma upp igen. Underlätta genom att borsta pälsen ordentligt, särskilt under hösten när det är säsong för pälsfällning.

Vad får utekatten i sig?

Det är svårt att hålla fullständig koll på en utekatt, och den kan lätt drabbas av ohyra och parasiter. Men det finns en rad receptfria produkter som du kan välja bland efter behov. Utekatter upp till två års ålder kan avmaskas med två kurer årligen, men helst ska du ta träckprov innan. Vuxna utekatter tar man träckprov på och vid högt smitt-tryck kan de avmaskas årligen.

Tänk på att du alltid kan rådgöra med våra farmaceuter innan du behandlar din katt.

Bra kattprodukter att ha hemma:


Taggar: husdjur , katt

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.