Taggar: husdjur , hund

Gör hunden redo för slask och rusk

För djurägare bjuder hösten och vintern på helt andra utmaningar än sommarhalvåret. Hjälp din hund att hålla sig frisk, glad och fräsch även då vädret inte är på topp.

Inte nog med att det är pälsfällningstider, vädret gör det dessutom svårt att hålla hunden ren och torr. Kolla igenom pälsen regelbundet för att upptäcka hudbesvär i tid – det gäller särskilt för hundar med lång och tät päls. Hudproblem är vanliga, men många gånger kan de förebyggas och behandlas med receptfria produkter.

Fukt och smuts är öronens fiender

Rena öron är viktigt för att förebygga klåda och irritation – det gäller alla hundar men hängande öron är förstås extra känsliga. Om din hund verkar ha ont i öronen eller om de luktar konstigt, kontakta veterinär.

Skydda ömtåliga tassar

Är trampdynorna fina? Klorna i bra skick? Se upp med småsår och torra trampdynor, rengör dem och smörj in med tassalva. På vintern när det saltas på gatorna bör du vara extra noga med att skölja och skydda tassarna.

Håll magen i trim

Det är ovanligt att vuxna hundar har inälvsparasiter, men om du efter sommarens äventyr i nya miljöer upptäcker eller har skäl att misstänka mask är det läge att behandla. Vill du bara hålla magen i fin trim finns flera produkter som återställer tarmbalansen.

Sätt stopp för loppor och andra småkryp

Det gäller att hålla koll – ohyra ger oftast (men inte alltid) klåda. Och smittsamheten är hög, så det gäller att behandla snabbt. Loppor, löss, fästingar och mjällkvalster hos hund kan du behandla själv med receptfria preparat. För öronskabb krävs veterinär.

Tänk på att du alltid kan rådgöra med våra farmaceuter innan du behandlar din hund.

Bra hundprodukter att ha hemma:


Taggar: husdjur , hund

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.