Taggar: förkylning , värk , sår

Skapa ditt eget husapotek

Huvudvärk, småsår, förkylningar och magont är ovälkomna men tyvärr vanliga besvär. Var förberedd med ett eget husapotek, så kan du snabbt fokusera på roligare saker istället. Här tipsar vi om bra produkter för hela familjens apotek!

 

Värk och feber hos vuxna

Feber och värk på olika ställen i kroppen är inget ovanligt. När du köper receptfria läkemedel är det alltid viktigt att du väljer en sort som passar ändamålet och läser bipacksedeln noga. Stäm gärna av med apotekspersonalen eller vår kundkontakt om du är osäker på vilken sort som är bäst för dig. Se alla produkter inom värk och feber här.

 

Feber hos barn

Om barnet har hög feber kan febernedsättande läkemedel användas, men det är viktigt att välja läkemedel som stämmer överrens med barnets ålder och vikt. Rådgör med läkare innan du ger ditt barn under 3 månader febernedsättande läkemedel. Läs mer om värk och feber hos barn och hitta fler receptfria läkemedel här.

 

Febertermometer

En pålitlig febertermometer är en bra hjälp inte minst när barnen är små. Vi har analoga och digitala termometrar för munhåla, öron, panna eller ändtarm.

 

Förkylning hos vuxna

Atjo! Huvudvärk, rinnande näsa och halsont kan vara typiska tecken på en förkylning. Att ha febernedsättande tabletter, nässpray och mjuka näsdukar hemma, underlättar när du är krasslig. Kom ihåg att dricka vatten, vila och att vara noga med hygienen när du är förkyld. Lästips! 5 knep som lindrar och motverkar förkylning

 

Förkylning hos barn

Små barn blir lätt förkylda. Behövs det lindring finns det till exempel koksaltlösning som är skonsam mot täppta näsor eller avsvällande nässpray. Hitta alla produkter för förkylning hos barn här.

 

Ont i halsen

Halsont kan vara riktigt jobbigt! Recepfria läkemedel kan dock både lindra smärtan och verka bakteriehämmande. Sök sjukvård om besvären inte blir bättre inom cirka 7 dagar. Läs mer om halsont här.