Förebyggande hälsa

Kan du känna stress och press över att inte veta hur du ska ta hand om din hälsa på ett förebyggande sätt? Du är inte ensam. Att navigera i djungeln av hälsoråd och olika hälsotjänster kan kännas överväldigande. Men lugn, vi är här för att guida dig till ett längre och hälsosammare liv. Förebyggande hälsa behöver inte vara krångligt. Vi hjälper dig att ta ditt nästa, bästa steg.

 

Hur kan Apotek Hjärtat hjälpa dig med förebyggande hälsa?

Blodtrycksmätning

Högt blodtryck, även känt som hypertoni, är ofta symptomfritt men kan leda till allvarliga hälsoproblem som hjärtsjukdomar och stroke om det lämnas obehandlat. Därför är regelbunden kontroll av ditt blodtryck en av de enklaste och viktigaste åtgärderna du kan vidta för att ha koll på din hälsa.

 

Läs mer om blodtrycksmätning

 

Vaccination

Vaccinationer är ett effektivt skydd mot en rad olika sjukdomar, från säsongsinfluensan till livmoderhalscancer. Att bygga upp ett bra vaccinationsskydd spelar en central roll i förebyggandet av sjukdomar som kan ha allvarliga följder för din hälsa. Kom ihåg att också se över skyddet för dina nära och kära.

 

Läs mer om vaccination

 

 

Hjärtats hälsokvitto

Känner du dig osäker på hur hälsosamt du egentligen lever, när det kommer till kost, sömn, rörelse och stress? Som ett steg på vägen mot en bättre hälsa erbjuder vi på Apotek Hjärtat dig gratis hälsotest online. Testen är framtagna vid Linköpings universitet. Baserat på testet får du skräddarsydda råd och konkreta tips för en hälsosam livsstil.

 

Läs mer och gör hälsotestet

 

Min Doktor

Tillsammans med vår samarbetspartner Min Doktor erbjuder vi dig tillgång till vård. Med möjlighet till online-konsultationer med legitimerade sjuksköterskor och läkare, blir det lätt att ta hand om din hälsa på dina villkor.

 

Gå till Min Doktor

 

Mental hälsa och psykologiskt stöd

I en värld full av krav och stress är det viktigt att du inte glömmer bort din mentala hälsa. Att hantera stress, ångest och andra psykiska hälsoutmaningar är en kritisk del av en hälsofrämjande livsstil. Psykologiskt stöd, vare sig det är genom samtalsterapi eller andra former, kan vara oerhört värdefullt för att upprätthålla en god mental hälsa. Vi samarbetar med Min Doktor som erbjuder hjälp från både psykologer och läkare.

 

Läs mer om mental hälsa hos Min Doktor

 

Läkemedelsrådgivning

För dig som tar receptbelagda läkemedel är den läkemedelsrådgivning som våra farmaceuter ger dig, en viktig hjälp för att du ska kunna använda dina mediciner på det mest effektiva och säkra sättet. Prata med en av våra farmaceuter för att få värdefull kunskap om hur dina mediciner fungerar tillsammans, för att hjälpa dig hantera eventuella biverkningar och för att få en optimal effekt av dina läkemedel.

 

Läs mer om läkemedelsrådgivning

 

Din hälsosamma livsstil

Vid sidan av att utnyttja olika hälsotjänster, är en hälsosam livsstil en nyckelfaktor i förebyggande hälsovård. Kost och näring spelar en avgörande roll i att stödja ditt immunförsvar och övergripande hälsa, precis som regelbunden motion hjälper till att förebygga kroniska sjukdomar. Att prioritera en god sömnhygien och undvika skadliga vanor som rökning kan också ha en djupgående effekt på din hälsa.

Med dessa insikter och de tjänster som Apotek Hjärtat kan stödja dig med, är det möjligt att hantera den stress och press som förebyggande hälsovård kan medföra. Genom att välja hälsofrämjande alternativ och dra nytta av tillgängliga tjänster, tar du aktivt ansvar för din hälsa och välbefinnande, med vetskapen att du inte är ensam på den här resan.


Kom ihåg, att ta hand om din kropp och sinne är den mest värdefulla investeringen du kan göra. Ta första steget idag mot ett längre och mer hälsosamt liv. 


Taggar: förebyggande hälsa , hälsa , hälsosam livsstil
Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.