Använd eltandborsten på rätt sätt

Eltandborsten gör jobbet enkelt för dig. Många upplever också att tänderna blir renare med en eltandborste i jämförelse med en manuell tandborste. Men för bästa resultat är det viktigt att du använder den på rätt sätt. Låt oss guida dig till fläckfri tandborstning.


Så borstar du tänderna med en eltandborste

Precis som när du använder en manuell tandborste är det viktigt att du borstar tänderna regelbundet och metodiskt två gånger om dagen. Minst två minuter bör tandborstningen ta. En minut i övre käke, en minut i undre. Använd en centimeter fluoridtandkräm för varje käke.

 

För att du inte ska missa några tänder är ett tips att metodiskt borsta tand för tand. Börja med att gå över bitytorna i överkäken, ta sedan yttersidan av tänderna, för att till sist borsta insidan. Gör samma sak i underkäken.

 

När du borstar, låt eltandborsten vila i 45 graders vinkel med lätt hand mot varje tand i ca fyra sekunder. För att skydda det ömtåliga tandköttet är många eltandborstar försedda med en sensor som varnar dig om du trycker för hårt med tandborsten. Tips! Har du svårt att komma åt tänderna längst bak, stäng munnen något så slappnar du automatiskt av i käken och kinden, vilket gör det enklare att komma åt längst bak.

 

Psst! Kom ihåg att byta tandborsthuvud var 3–4 månad för bästa resultat.

 

Upptäck Apotek Hjärtats breda utbud av eltandborstar

Oral B Genius X 2010100S En smart eltandborste som med hjälp av en app och face recognition registrerar din tandborstning så att du inte missar något ställe. Du kan även markera områden som behöver lite extra uppmärksamhet, till exempel en tandficka eller en tandköttsinflammation. Denna modell är även utrustad med trycksensorteknik som signalerar om du borstar för hårt.

 

Philips Sonicare Protective Clean Eltandborste som med hjälp av sonisk teknologi på ett skonsamt sätt tar bort plack. Den har även inbyggd timer och trycksensor som signalerar om du borstar för hårt.

 

Oral-B Pro 2 2000N Cross Action eltandborste Eltandborste med runt borsthuvud, inbyggd timer och trycksensorteknologi för skonsam tandborstning.

 

Oral-B Kids Star Wars 3+ Färgglad eltandborsteför barnmed Star Wars-tema.Hjälper barnet att hålla koll på tiden genom att signalera när det är dags att byta position i munnen. Använd den tillsammans med den kostnadsfria appen Disney Magic Times från Oral-B. Här får barnen hjälp med att hålla uppe tandborstningspeppen genom roliga belöningar och hemliga bilder som framträder mer och mer ju längre tid de borstar.
 

Oscillerande och soniska eltandborstar – vad är skillnaden?

Oscillerande eltandborstar har borsthuvuden som roterar upp och ned och sida till sida. Denna typ av tandborste gör det mesta av jobbet själv och du behöver bara flytta borsten från tand till tand.

Soniska eltandborstar vibrerar istället för att rotera vilket gör att du själv måste röra borsten fram och tillbaka.

Köp din nya eltandborste idag


Taggar: tandborstning , tandvård , munvård

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.