Taggar: sommar , menskopp , mens

Mensskydd i sommar – bada och njut till fullo

Mens på sommaren kan ibland kännas lite besvärligt. Att bada, vara spontan och låta dagarna flyta ihop hör årstiden till. Och så ska det vara. Det finns olika typer av mensskydd med olika funktion. Välj det som funkar för dig – simma lugnt och njut till fullo.

Utvalda produkter


Hur du väljer mensskydd kan beror på mängden mens, slemhinnornas känslighet och vad du ska göra under dagen. Vissa vill slänga sitt mensskydd efter användning. Och andra vill kunna återbruka det. Det viktigaste är mensskyddet känns bekvämt för dig.

Tampong och bad

Att bada med tampong går finfint. Men tänk på att tampongen suger upp badvatten med bakterier i och en vattenfylld tampong gör att du kan blöda igenom. Så tvätta dina händer och sätt in en ny tampong när du badat klart.

Om du upplever återkommande besvär med irritation i underlivet i samband med bad kan du använda en tampong med en vattentät barriär som hindrar vatten från att tränga upp i slidan under bad och simning.

Menskopp för badälskaren

Älskar du att ta många dopp, eller vara ute på långa sommarutflykter, är menskopp ett bra skydd. Den sitter tätt mot slidväggen och samlar upp mensblod samtidigt som den stänger ute badvatten. Du behöver inte tömma din menskopp så ofta och därför är den smidig att bära på sommaren. Menskoppen kan sitta inne i slidan i upp till 12 timmar. Men en bra vana är att försöka tömma den efter 4–6 timmar eller när den är full. Töm menskoppen i toaletten, eller närmsta skogsbryn, och skölj den under kallt vatten, från en kran eller flaska, innan du för in den på nytt.

Du kan använda din menskopp i flera år om du sköter den på rätt sätt. Klokt för vår planet.
💡 Tips: Läs mer om hur du rengör menskoppen och väljer rätt storlek

 

Tygbinda för återbruk

I semestertider kan det ibland vara långt till närmaste butik. Tvättbara tygbindor är smidiga att alltid ha på landstället. De är bekväma att bära och låter huden andas. Tygbindan tvättas i 60 grader och utan sköljmedel för att behålla sin absorptionsförmåga. Hållbart för miljön och billigare för dig.

Känsliga slemhinnor och mensskydd

Ett mensskydd ska vara säkert och sitta på ett behagligt sätt. Om du har torra slemhinnor kan menskopp eller binda vara ett bekvämare alternativ än tampong. En menskopp samlar upp blod medan en tampong suger upp det, vilket kan göra slemhinnorna torra. Om du har lite mens, eller när tampongen nästan är torr kan en binda kännas bättre.Taggar: sommar , menskopp , mens

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.