Taggar: hårbotten , mjäll

Ta hand om din hårbotten

Känslig, torr eller fet hårbotten? Det är lätt att glömma huden under allt hår. Men en välmående hårbotten ger inte bara en härligare känsla, utan också ett friskare hår. Här tipsar vi om hur du kan vårda din hårbotten på samma sätt som du vårdar din hud.


Din hårbotten kan precis som huden på din kropp hamna i obalans. När det händer kan man drabbas av klåda, torra flagor och fet beläggning. Orsakerna bakom kan vara flera och så vitt skilda som temperaturförändringar, mjälleksem och hormonella förändringar. Som tur är kan du ofta med rätt hårvårdsprodukter och en dos omtanke lindra besvären.

Rätt schampo är A och O

Upplever du din hårbotten som torr, kliande eller fet är ett byte av schampo det första du bör prova. En hårbotten i obalans är nämligen ofta ett resultat av ett för starkt schampo. Även för varmt vatten och överdrivet tvättande kan rubba hårbottens naturliga skydd.

I valet av schampo är det bra att utgå från hur din hårbotten mår i stället för dina hårtoppar. Har du torr och känslig hårbotten passar ett milt, oparfymerat schampo med lågt pH-värde. En fet hårbotten mår bra av ett milt, men rengörande schampo. Schamponera två gånger för att få bort fet beläggning. Skölj noggrant bort allt schampo, annars kan det ligga kvar och irritera hårbotten.

 Briogeo Scalp Revival Charcoal+Coconut Oil Schampoo Ett schampo med lätt exfolierande egenskaper. Med fuktbevarande pantenol och tea tree-olja passar detta schampo dig med torr eller irriterad hårbotten.

 Daxxin Schampoo Normal-Dry Hair Detta schampo lugnar torr och känslig hårbotten. Innehåller ingredienser som återfuktar och återställer balansen.

 Cutrin Bio+ Original Balance Schampoo Dryness Relief Skonsamt schampo som lugnar känslig hud. Ceramider och växtbaserade ingredienser bidrar till att bibehålla hårbottens fuktbalans. 


 Hjärtats Special Care schampo torr hårbotten Mjukgörande schampo som stärker huden och minskar uppkomsten av torra hudflagor. Passar dig med normal till känslig hårbotten.Rengör på djupet med skalpskrubb

Låt huden andas – även under burret. Både en fet och torr hårbotten mår bra av regelbunden exfoliering. Genom att ta bort döda hudceller och smuts blir det lättare för vårdande ingredienser att nå in i huden, samtidigt förebygger det igentäppta porer.

 Maria Åkerberg Scalp Scrub Intensive Peeling som avlägsnar torr eller fet beläggning. Innehåller svalkande pepparmyntolja och exfolierande AHA-syra. Använd gärna tillsammans med hårmisten Scalp Treatment Mentha för extra näring, skydd och återfuktning.

 Björn Axén Scalp Detox Scrub 150 ml. Skalpskrubb som hjälper till att avlägsna döda hudceller och orenheter från hårbotten. Innehåller svalkande eukalyptus och antioxidantrikt arabica-kaffe.

Att tänka på!

Om du har eksem eller sår i hårbotten kan en skalpskrubb irritera och förvärra tillståndet. Vänta tills din hårbotten är helt läkt innan du använder en skalpskrubb. 

 

Lindra klåda med skalpserum

Du kanske redan upptäckt fördelarna ett serum kan ha på din hy. Har du en kliande hårbotten kan ett serum med lugnande ingredienser hjälpa. Men det finns även vårdande och återfuktande serum för andra besvär. 

 Briogeo Scalp Revival Charcoal+Tea Tree Scalp Treatment Svalkande hårkur med binchotan-kol och trollhassel som exfolierar och balanserar talgproduktionen.


 Antonio Axu Scalp Treatment Dry & Itchy Scalp Ett serum med lugnande och återfuktande egenskaper. Motverkar torr och kliande hårbotten.

• Björn Axén Moisture Hair & Scalp Serum 60 ml. Vårdande serum som balanserar en irriterad och känslig hårbotten, samtidigt motverkar den klåda och mjäll.

 Cutrin BIO+ Hydra Balance Scalp Treatment Ett återfuktande serum som lugnar hårbotten utan att tynga ner håret.

  

Unna din hårbotten en välgörande massage

Hårbottenmassage är inte bara väldigt skönt utan stimulerar också blodcirkulationen och är avslappnande för hårbotten. Det hjälper även till att lösa upp smuts och rester från produkter i samband med hårtvätt.

 Briogeo Scalp Revival Stimulating Therapy Massager Ett massageredskap som hjälper till att stimulera blodcirkulationen i hårbotten. Kan användas ensam eller tillsammans med schampo.

 Tangle Teezer Slipp hårda tag och ömmande hårbotten med Tangle Teezer. Dessa borstar tar skonsamt bort tovor utan att skada håret. Använd Wet Detangler vid schamponering för att även rengöra din hårbotten på djupet.

 

 

Mer populär hårvård på Hjärtat


Taggar: hårbotten , mjäll

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.