tangle teezer

Tangle Teezer

Tangle Teezer är hårborsten som låter dig ta farväl av tovor och trassligt hår, helt smärtfritt! På några enkla drag får du på nolltid ett vackert hår utan att äventyra hårets kvalitet. Ett stort plus med borsten är att det går lika bra att använda den i torrt - som såväl blött hår. Tangle Teezer är designad så att de mjuka piggarna på borsten smidigt går igenom håret utan att skada hårets fjällskikt. För att reda ut extra trassligt och tovigt hår är det bara att borsta hårdare och mer bestämt.

Borsten skapades utav den brittiska frisören Shaun Paulfrey som fick idén om borsten år 2003. Fyra år senare var han med i tv-programmet ”Dragon Den’s” som är den brittiska motsvarigheten till det svenska programmet ”Draknästet”. I programmet försökte han sälja in sin idé om borsten till investerare som dock inte nappade på innovationen. Shaun vägrade däremot att ge upp sin dröm och 2008 valde en brittisk skönhets- och apotekskedja att ta in borstarna till sina butiker. Den stora framgången tog dock fart först när David Beckhams dotter blev fotograferad med en Tangle Teezer-påse i handen. Efter att bilden hade publicerats ville plötsligt alla människor i hela världen ha en likadan hårborste. Idag kan man snabbt konstatera att investerarna i Draknästet gjorde ett stort misstag. Varje minut säljs ungefär tjugo hårborstar där sjutton av dem exporteras till mer än 60 olika länder runtom i världen.

Ännu en fördel med borsten är den ergonomiska designen. Hårborsten är utformad så att du får ett stadigt grepp om borsten och därmed kan borsta ditt hår enklare. Eftersom Tangle Teezer borstar håret på ett sådant skonsamt och smärtfritt sätt är den extra lämplig att använda på barn.

I Apotek Hjärtats sortiment hittar du många olika varianter av Tangle Teezer. Originalborsten är den första i sortimentet som blivit älskad av människor jorden runt. Compact Styler är en ännu mindre och smidigare variant av originalborsten. Thick & Curly är speciellt utformad för de med tjockt, lockigt och afrohår. I vårt sortiment finns det dessutom en borste anpassad till män - Men’s Groomer. Den fungerar lika bra i skägget som i håret.

Tangle Teezer har vunnit många priser. Bland annat har den fått 15 internationella utmärkelser och Queen’s Award två gånger för Enterprise in Innovation och International Trade. Köp Tangle Teezers populära hårborstar hos oss på Apotek Hjärtat!