Taggar: myggbett , sommar

Sommarplågor som håller sommarplågorna borta

Myggbett är både plågsamma och svåra att undvika under sommarmånaderna. Men det finns sätt att minimera risken för att bli biten. Enligt en ny vetenskaplig studie kan musikstilen dubstep avskräcka och förvirra myggen så att de håller sig borta. Därför har vi på Hjärtat tagit fram Smashing Mosquito Summer Edition 2019: Barnlåtar i dubstepversion som ska hjälpa till att hålla myggen borta i sommar.

Smashing Mosquito Summer Edition innehåller älskade barnfavoriter som Små grodorna (Kli-max Remix), Huvud, Axlar, Knä & Tå (Sunset Dubstepmix), Imse Vimse Spindel (Mosquito Mix) samt Klappa händerna (BzzBzz Mix) – remixade av DJ MYGGBETTY, redo att hjälpa till att hålla myggen borta. Låtarna blir ett digitalt myggmedel som kan användas som komplement till det klassiska insektsmedlet. Smörj in rikligt och vrid upp volymen!

Hur fungerar musiken?

Tack vare mixen av de väldigt höga och låga frekvenserna, som är typiska för dubstep, påverkas myggornas beteende och får dem att bita mindre. Slå med fördel på musiken på en stereoanläggning med mycket bas och njut av musiken och sommaren.

"

Insektsmedel är ett fortsatt effektivt sätt för att undvika myggbett, men tyvärr är det svårt att helt slippa undan myggens närvaro. Vår förhoppning är att våra sommarhits kan bidra som ett komplement och göra det roligare för föräldrar och barn att skydda sig mot myggen säger Annika Svedberg, chefsapotekare på Apotek Hjärtat.

Stoppa sommarplågorna

   

Apotek Hjärtats andra fem tips för att undvika myggbett i sommar

 

    • Undvik skuggiga platser och områden med stillastående vatten där myggorna trivs som bäst.
    • Klä gärna barnet i vita eller ljusa kläder då myggor drar sig till mörka färger.
    • Tänk på att svettdoft drar till sig myggor, försök att planera in kvällsbadet innan det börjar skymma.
    • Myggor föredrar speciellt bar och tunn hud. Var noga med att täcka barnens handleder och vrister.
    • Om du använder insektsmedel på ditt barn – applicera måttligt och undvik sår, irriterad hud, ögon och mun. Använd inte myggmedel under kläderna, om barnet bär tunna kläder spraya istället medel utanpå kläderna. När skyddet inte längre behövs, tvätta av med tvål och vatten.

 

Se musikvideorna här!

 


Taggar: myggbett , sommar

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.