Hjärtat erbjuder snabb sjukvård på apotek i samarbete med Minutkliniken

9 september 2014

Apotek Hjärtat inleder ett samarbete med vårdföretaget Minutkliniken om sjukvårdstjänster på apotek. Syftet är att underlätta för apotekskunder att snabbt och enkelt träffa en sjuksköterska och få diagnos av läkare och eventuellt recept.

– Apotek Hjärtat vill spela en större roll för människors hälsa och tack vare samarbetet med Minutkliniken kan vi erbjuda sjukvårdstjänster till våra kunder, säger Anders Nyberg, vd Apotek Hjärtat.

Minutkliniken tillhandahåller diagnos och behandling samt viss förebyggande hälso- och sjukvård. Företaget är specialiserat på att behandla akuta lindriga sjukdomar, exempelvis halsont, urinvägsinfektion och förkylning samt på att utföra vaccinationer. I höst kommer Minutkliniken att finnas på två stora Apotek Hjärtat i Stockholm; på Odenplan och i Fältöversten,  samt efter årsskiftet i Apotek Hjärtat Nordstan i Göteborg.

– För oss på Minutkliniken är det positivt att få möjlighet att möta patienter på några av Sveriges största apotek medgenerösa öppettider och stora kundströmmar, säger Toni Haapanen, vd
Minutklinken i Sverige.

Det test av vaccinationstjänster som Apotek Hjärtat genomförde i våras på ett antal apotek återupptas i oktober med bland annat Minutkliniken som vaccinatör. Allergitester är en annan tjänst som Apotek Hjärtat via Minutkliniken nu kan erbjuda apotekskunderna.

Drop in
Sjukvårdstjänster och vaccinationer är en mycket uppskattad hälsotjänst på apotek i till exempel USA. Även i Sverige finns efterfrågan – nästan 70 procent tycker att det är naturligt att kunna få enklare vård på ett apotek, enligt en Sifo-undersökning beställd av Sveriges Apoteksförening.

Minutkliniken finns på plats sex dagar i veckan på tre Apotek Hjärtat till att börja med och planen är att utöka närvaron till fler apotek framöver. Besök hos Minutklinikens sköterska med eventuell läkarkonsultation kostar 290 kronor och behöver inte tidsbokas.

För mer information kontakta ICA Gruppens presstjänst, telefon: +46 (0)10 422 52 52
eller maila till ICA Gruppen

Apotek Hjärtat

Apotek Hjärtat vill ge varje kund bättre hälsa och välbefinnande genom ett personligt bemötande, ett brett sortiment och utökade tjänster. Apotek Hjärtat är Sveriges största privata apoteksaktör med över 300 apotek runt om i landet. Omsättningen är cirka 9 miljarder kronor.

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2022 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.