Taggar: torr hud , torr hy , smink , makeup

Torr hy och smink – så lägger du en fin makeup

Torrhet gör huden svårsminkad. Att få ett fint resultat på fuktfattig hy kan minst sagt vara en utmaning. Men extra fukt, omtanke och sminkprodukter för en torr och känslig hy får den att skina och må bra igen.


Att lägga en makeup på torr hy är inte det lättaste. Det är lätt att pigment från makeup fastnar i hudens torra partier och att resultatet blir både ojämnt och krackelerat. Huden kan då kännas både glåmig och ”spacklad”. Men med några knep i åtanke får du sminket att sitta bra och torrheten att försvinna. 

 

Utvalda sminkprodukter för dig med torr hy:Återfuktad grund för ett jämnt resultat

En återfuktad grund är nyckeln till en fin makeup. Huden behöver fukt, fukt och återigen fukt. När huden är torr är det extra viktigt med fuktgivande hudvård. Använd gärna ett återfuktande serum och en fuktgivande kräm innan sminkbasen appliceras.

Som spackel för huden

Torra fläckar och torrhetslinjer är en svår grund att utgå från. Näst efter en bra och fuktgivande hudkräm är en primer jätteviktig för resultatet. De torra partierna blir mindre torra och hudytan blir slätare mer lättarbetad. Att lägga en sminkning utan att använda primer kan beskrivas lite som att måla en vägg utan att spackla först.

Vårdande sminkprodukter ger lyster

Som bas gör sig en lättare foundation bra. Mer täckande varianter, som innehåller mycket pigment, fastnar ofta på hudens torra partier och resultatet blir lätt kakigt. En BB-cream är en produkt som fungerar utmärkt att använda som bas på torr hy. Den innehåller ofta en kombination av vårdande och återfuktande ämnen tillsammans med pigment som ger ett lätt täckande resultat med lyster.Välj produkter för känslig hy

En ögonskugga i den perfekta basnyansen piggar upp och motverkar ett glåmigt intryck. Addera gärna en mer färgstark nyans i ögats globlinje för ytterligare effekt. Alla våra ögonskuggor är dermatologiskt testade, och därmed framtagna med hänsyn till det känsliga ögonpartiet. Ger ett fint resultat, även på torr hy.

Cremeprodukter ger naturliga resultat

Ett par rosaröda äppelkinder är svåra att motstå. Cremebaserade sminkprodukter, innehåller ofta olja och fuktgivande ämnen, och det är precis vad en torr hy behöver. Det går att hitta allt från krämrouge, till foundation och cremebaserade ögonskuggor. Produkterna smular inte och resultatet blir friskt och naturligt.

Avsluta med facemist

Använd gärna facemist som ett sista avslutande steg. Spraya lätt över hela ansiktet och gör det gärna flera gånger under dagen. Sminket fixeras och huden säger bara slurp, och tack.

 

5 produkter som får torr hy att skina:


Apolosophy Active + Hyaluronsyra Serum

Ett serum som binder och tillför fukt. Appliceras på rengjord hy innan sminkbasen läggs.

Annemarie Börlind BB Cream

En lätt täckande, fuktgivande BB-cream som sminkbas. Ljusreflekterande pigment ger glow.

IsaDora Nature Enhaced Cream Blush

Krämrouge med fjäderlätt formula som smälter på huden. Ger vacker lyster till dina kinder.

Apolosophy Eyeshadow

Skonsam ögonskugga för känsliga ögon och känslig hy. För ett långvarigt och silkeslent resultat.

Indy Beauty Antioxidant Hydrating Facial Mist

Återfuktande ansiktsspray med hyaluronsyra. Fixerar sminket och får det att hålla hela dagen.Håll utkik!

Dermatologiskt testad betyder att produkten är testad på människor under översyn av dermatolog och oftalmolog, alltså hud- och ögonläkare, för att säkerställa att den passar en känslig hud.

Makeupfavoriter från Hjärtat


Taggar: torr hud , torr hy , smink , makeup

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.