Taggar: makeup , grooming

Manlig makeup med naturlig känsla

Känner du dig trött, glåmig och blek? Eller är ditt ansikte piggt, strålande och fullt av liv? Skillnaden ligger, faktiskt, bara en kort makeupapplicering bort. Makeup innebär alltid en försköning av huden, särskilt om du kan använda den på rätt sätt. På Apotek Hjärtat vill vi hjälpa alla män att få ett fräschare och piggare ansikte med hjälp av makeup.

 

Robin Werner

 

 – Allt fler män väljer att köpa och använda makeup, där de allra flesta vill ha en osynlig och uppfräschande makeup, säger Robin Werner som är utbildad makeupartist, training & pr-manager för makeup hos Scandinavian Cosmetics.

 

Kan män ”låna” från makeup som ”egentligen” riktar sig till kvinnor?
– Absolut. Mitt råd är att välja produkter utifrån önskat resultat snarare än att stirra sig blind på ifall makeupen i fråga är tänkt till kvinnor eller män. Vill du ha en starkare, mer uttrycksfull makeup finns de produkterna snarare i den kvinnliga skönhetshyllan. Är du ute efter en osynlig och uppfräschande makeup, kika på herravdelningen.

 

Finns det några fallgropar att undvika för en naturlig makeup?
– Använd inte en färgad dagkräm eller foundation i en alltför ljus nyans, det kommer att få ditt ansikte att se blekt och platt ut. Välj istället en dagkräm eller foundation i en lite varmare ton. Välj också bort alltför tjocka och heltäckande produkter och satsa på tunnare konsistenser.


 

Huden: Så får du en naturlig och fräsch bas
Börja med att smörja in ansiktet med en återfuktande ansiktskräm, till exempel Apolosophy Moisture Day Cream. På så sätt fäster din makeup bättre.

Applicera därefter en tunn concealer på problemområden såsom mörka ringar under ögonen, rodnader i huden eller kvisslor. Apolosophy Instant Liquid Concealer är en återfuktande concealer som även passar känslig hy. 

Avsluta med en färgad dagkräm för en jämnare hudton. Både Raw Naturals Million Dollar Bronze Cream och  Apolosophy Face Soft Bronze Day Cream ger en lätt solkysst ton och lyster till huden.

– Använd alltid dagkräm eller foundation som har en tunnare konsistens. På så sätt behöver du inte vara rädd för att det fastnar i skäggväxten och ger fula kanter, säger Robin Werner.

 

Om du har en tendens att bli blank i ansiktet under dagen är ett matt puder bra att ha till hands. Carl&Son Face Filter Invisible är ett diskret transparent puder som kan användas ensamt eller över dagkräm/foundation. Vill du ha mer färg? Carl&Son Face Filter Matt ger både en fräsch färg och mattar ner huden.

 

Ögonen: Få en piggare blick på ett kick
Ögonpartiet kan ofta kännas svullet och torrt, börja därför gärna med en uppiggande och återfuktande ögonkräm för en skön känsla och ett jämnare underlag. Bulldog Age Defence Eye Roll-On är ett ögonserum som motverkar ålderstecken som fina linjer, påsar och mörka ringar under ögonenApplicera därefter en concealer under ögonen för att dölja mörka ringar och andra ojämna hudnyanser. Carl&Son Dark Circle Eliminator täcker ojämheter och mörka ringar samt verkar lugnande på huden.


–Välj gärna en concealer som matchar din naturliga hudton. En concealer som är för ljus i färgen kommer bara att skapa osmickrande kontraster och ge illusion av att du har påsar under ögonen, tipsar Robin Werner.

Vill du ha en piggare blick? En ögonfransböjare gör att ögat ser större och därmed mer vaket ut.

 

Ögonbryn och skäggväxt: Fyll i formen

Både ögonbryn och skäggväxten har en tendens att växa lite ojämnt och ge en fläckig känsla. Fyll i färg och form med hjälp av en skäggmascara, en askig och matt brynskugga eller en ögonbrynspenna som matchar färgen på dina strån.

–Borsta alltid igenom ögonbryn och skäggväxt efter att du applicerat färg. På så sätt fördelar sig färgpigmenten bättre i stråna och du får ett mer naturligt resultat, säger Robin Werner.


Taggar: makeup , grooming

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.