Taggar: höst

Dags att gå tillbaka till jobbet? Så fixar du en enkel makeuprutin

Har du under sommaren glömt om det ska vara concealer före eller efter foundation? Hur man får makeupen att hålla hela dagen? Lugn, vi hjälper dig hitta en enkel makeuprutin som går att anpassa efter dina behov.


Steg 1. Skapa en hållbar bas

Låt oss börja med basen. En bra bas hjälper till att ta fram dina naturliga drag och jämna ut hudton och hudtextur. En primer hjälper makeupen att sitta på plats hela dagen samtidigt som den fyller ut stora porer och fina linjer för att du lättare ska kunna applicera andra produkter.

För att ge din hud en slät och jämn finish är det till foundation du ska vända dig. Det finns olika former av foundation, flytande eller puder, och med lätt till full täckningsgrad. Utgå från din hudtyp när du väljer foundation och fundera över hur mycket du vill att den ska täcka.

Vill du ha en allt-i-ett produkt kan en BB-cream vara något för dig. BB-cream fungerar som en dagkräm, primer och foundation. Vill du ha ett mer täckande resultat är det istället CC-cream du ska prova. Den fungerar också som en kombination av dagkräm och foundation, men täcker ojämnheter bättre.

För att dölja blemmor, ojämnheter och mörka ringar under ögonen kan du applicera en concealer ovanpå din foundation eller direkt på huden. Välj till exempel en grönare ton för att dämpa rodnad eller en hudfärgad för att få extra täckning.

För att avsluta makeupbasen kan du använda ett puder. Det hjälper till att fixera makeupen för ett mer långvarigt resultat.

 

Steg 2. Framhäv dina ögon

Det finns en hel uppsjö av olika mascaror som förlänger, definierar och ger extra volym till fransarna. Regn, svett och tårar kan lätt få en vanlig mascara att vilja lämna fransarna. Vill du att mascaran ska sitta ordentligt under dagen är en vattenfast mascara att rekommendera, den tvättas enklast bort med en oljebaserad rengöring. Det finns även 38°C mascaror som sitter bättre än en traditionell mascara och går att tvätta bort med 38 grader varmt vatten.


För en piggare och öppnare blick kan du lägga en ljusare kajal på insidan av den nedre fransraden.

 

Steg 3. Fukt eller färg på läpparna

Läppstift på läpparna tar makeupen till nästa nivå, men att bara ge sina läppar extra fukt eller glans kan lyfta helhetsintrycket. För att få läppstiftet att sitta bättre under dagen kan du grunda med en primer och läppenna. Det motverkar att läppstiftet kladdar och flyter ut.

 

Steg 4. Bättra på sminket under dagen

Under en lång dag kan man vilja bättra på makeupen. Ett puder med en liten spegel på insidan är bra att ha med i väskan för att kunna matta ner hyn om den skulle bli glansig. Att återfukta hyn kan också kännas skönt, särskilt om du suttit ett tag framför datorn och din hy känns både fet och torr. Ge din hy en fuktboost i form av en ansiktsmist som ger både fukt och glow när du behöver det. Med rouge är det enkelt att trolla fram hälsosamt rosiga kinder och är även det perfekt att ha i väskan när du vill ha en fräschör.


Taggar: höst

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2022 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.