Pressmeddelanden
-
Julnyheter från Apotek Hjärtat 2024 – årets senap får smak av apelsin
4 november 2024Med den mysigaste högtiden runt hörnet har det blivit dags för Apotek Hjärtat att presentera jultraditionen Årets Senap som 2024 får smak av apelsin. Årets Senap är en mångårig tradition från apotekskedjan där den smaksatta senapen fått en självklar plats på många svenskars julbord genom åren.
-
Slopad skatt blir bidrag till naturen och klimatet – Apotek Hjärtat stöttar Världsnaturfonden WWF
1 november 2024Idag, den 1 november, avskaffas plastpåseskatten i Sverige, vilket riskerar att leda till en ökning av bärkassar i plast. Apotek Hjärtat vill motverka detta och kommer att behålla priset, och styra överskottet* till initiativ som värnar om både människa och miljö i partnerskap med Världsnaturfonden WWF.
-
Var fjärde förälder: Virala hudvårdstrender påverkar barnen negativt
30 oktober 2024Var fjärde förälder (25 procent) uppger att hudvårdstrender på sociala medier har påverkat deras barn negativt, enligt en ny Sifo-undersökning gjord av Verian på uppdrag av Apotek Hjärtat.
-
En av tio under 50 har tagit andras receptbelagda medicin
17 oktober 2024Var tionde person mellan 18 och 49 år (10 procent) har konsumerat receptbelagda läkemedel som en annan person har fått utskrivna. Det visar en Sifo-undersökning från Verian, gjord på uppdrag av Apotek Hjärtat. Enligt Catharina Claesson, Chef Farmaci, är det mycket olämpligt – och i vissa fall rent farligt – att konsumera andras receptbelagda läkemedel.
-
Nya oroande siffror: Majoriteten svenskar klämmer inte på kroppen
2 oktober 2024Fler än varannan svensk (53 procent) undersöker inte kroppen regelbundet efter knölar och/eller förändringar för att upptäcka eventuella sjukdomar. Majoriteten är män där nära sju av tio (67 procent) avstår självundersökning, jämfört med två av fem kvinnor (40 procent).
-
Brist på läkemedel riskerar avbruten behandling – med stärkt farmaceutroll kan fler få hjälp
17 september 2024Fler än fyra av tio svenskar (45 procent) som har hämtat ut receptbelagda läkemedel det senaste året uppger att de har varit med om att läkemedlet har varit slut på ett apotek när de har tänkt hämta ut det, enligt en ny undersökning av Verian. I de flesta fall kan problemet lösas genom byte till generika* eller hänvisning till närliggande apotek. Men fler än var femte person (22 procent) uppger att konsekvensen blev en pausad läkemedelsbehandling i väntan på att läkemedlet skulle bli tillgängligt igen.
-
Intimbesvär försämrar livskvaliteten för många kvinnor
3 september 2024Torra slemhinnor, klåda, svamp och bakteriell vaginos – många kvinnor har upplevt intimbesvär under de senaste tre åren, enligt en ny Sifo-undersökning. För tre av tio kvinnor (30 procent) som har upplevt intimbesvär de senaste tre åren har dessa besvär påverkat deras livskvalitet negativt.
-
Så minskar du risken för att drabbas av semestermigrän
4 juni 2024Semester och avkoppling står runt hörnet. Men för den som har migrän kan detta även vara utlösande faktorer för de intensiva huvudvärksattackerna. – Det finns flera orsaker som kan utlösa migrän, vilket också är väldigt individuellt. Stress som släpper i samband med ledighet kan vara ett exempel, säger Catharina Claesson, Chef Farmaci på Apotek Hjärtat.
-
Apotek Hjärtat lanserar ny kroppsvård med fokus på doft och design
28 maj 2024Blomsterängar, exotiska frukter och vaniljdrömmar! Detta kan du förvänta dig av den nya kroppsvårdsserien Scented Care från Apolosophy – Apotek Hjärtats eget varumärke. Serien består av sex prisvärda produkter för kroppen, som både doftar gott och återfuktar huden.
-
Många svenskar visar tecken på en överaktiv blåsa
21 maj 2024Majoriteten svenskar (56 procent) säkerhetskissar innan de går hemifrån, även om de inte är kissnödiga. Trots att detta kan vara ett invant beteende från barndomen för att förebygga eventuella olyckor är det inte alltid en hälsosam vana. Kontinuerliga toalettbesök kan bidra till en överaktiv blåsa, vilket exempelvis kan leda till nattliga toalettbesök och problem med att hålla sig – något som varannan (48 procent) respektive var femte (21 procent) svensk kan relatera till.
- + Visa fler