Pressmeddelanden

 • Apotek Hjärtat lanserar Apolosophy Active+ - ny aktiv och effektiv hudvård för en skräddarsydd rutin

  22 september 2021

  Huden i ansiktet är särskilt utsatt och mår bra av lite extra omtanke. Apotek Hjärtat presenterar nu den nya hudvårdsserien Apolosophy Active+, en uppsättning noggrant utvalda produkter för en effektiv, säker och personligt anpassad hudvårdsrutin. Serien består av sju olika serum för att möta hudens alla behov, en vitaliserande och lystergivande mask samt en vårdande ansiktskräm speciellt framtagen för att förstärka och stödja effekten av de nya produkterna.

  Läs hela pressmeddelandet
 • Unga snusar och röker mer under pandemin

  15 september 2021

  Att snusa eller röka kan påverka hälsan. Tobaksanvändning, framförallt rökning, kan påverka hjärtfrekvens och blodtryck samt orsaka permanenta skador på såväl tandkött som på munnens slemhinnor. Trots effekterna uppger var tredje person (32 procent) mellan 18 och 29 år att deras tobaks- och nikotinkonsumtion ökat under pandemin, enligt en ny Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Apotek Hjärtat.

  Läs hela pressmeddelandet
 • Apotek Hjärtat driver på hållbarhetsarbetet inom apotekssektorn

  9 september 2021

  Apotek Hjärtat inleder ett samarbetsprojekt för att analysera produkters livscykler tillsammans med IVL Svenska Miljöinstitutet, IDUN Minerals och Perrigo – för att driva på förståelsen och utvecklingen för en mer hållbar detaljhandel.

  Läs hela pressmeddelandet
 • Hemmasysslor och skärmtid främsta anledningarna till tonårsbråken - Apotek Hjärtat och Mind lanserar guide för en bättre relation

  17 augusti 2021

  Tonåren kan vara en omvälvande tid - både för tonåringen själv och för föräldrarna. Hormonerna rusar, kroppen förändras och humöret svänger. Enligt en ny Sifo-undersökning är skärmtid, hemmasysslor och läxläsning de främsta anledningarna till bråk. För att främja det psykiska och fysiska välbefinnandet under tonårstiden lanserar Apotek Hjärtat och Mind initiativet ”Älskade tonåring’’ - en guide med syfte att göra livet lite lättare för tonårsföräldrar och deras barn.

  Läs hela pressmeddelandet
 • Apotek Hjärtats e-handelslager växer

  7 juli 2021

  För att möta den kraftigt ökade efterfrågan i e-handeln flyttar Apotek Hjärtat sitt e-handelslager till större lokaler i Norrköping. Flytten möjliggör en fortsatt expansion och utveckling av ett omnikanalserbjudande som omfattar apoteken, e-apoteket och ICAs e-handel.

  Läs hela pressmeddelandet
 • Apotek Hjärtat presenterar ny produktserie inom brun utan sol - Apolosophy Self Tanning

  21 april 2021

  Apolosophy Self Tanning är Apotek Hjärtats nya serie av vårdande och effektiva brun utan sol-produkter, framtagna för de konsumenter som söker känslan av en mer solkysst hud året runt. Nyheterna innehåller vitamin E och mjukgörande sheaolja som bidrar till en mer välmående och återfuktad hud.

  Läs hela pressmeddelandet
 • Apotek Hjärtat presenterar hållbarhetsrapport för 2020

  19 april 2021

  Att på ett smittsäkert sätt säkerställa läkemedelstillgången, förbättra folkhälsan och öka transparensen vid läkemedelsproduktion är några av de fokusområden som presenteras i Apotek Hjärtats hållbarhetsrapport för 2020.

  Läs hela pressmeddelandet
 • Apotek Hjärtat och Mind inleder samarbete för att främja psykiskt välbefinnande i samhället

  15 april 2021

  I en ny Sifo-undersökning, gjord på uppdrag av Apotek Hjärtat, svarar 13 procent att de mår psykiskt dåligt, och 39 procent upplever att coronapandemin påverkat deras psykiska hälsa till det sämre. För att bidra till att främja psykiskt välbefinnande inleder Apotek Hjärtat och den ideella organisationen Mind ett långsiktigt samarbete.

  Läs hela pressmeddelandet
 • Två av tre tycker att TBE-vaccination är viktigt - men få är fullt vaccinerade

  13 april 2021

  Våren och sommaren ligger runt hörnet, och så även högsäsongen för fästingar och risken att drabbas av den fästingburna virussjukdomen TBE. Det oroar en tredjedel (35 procent) av de tillfrågade och två av tre (66 procent) anser att det är viktigt att ta TBE-vaccin. Trots detta är få fullt vaccinerade. Det visar en ny Sifo-undersökning, gjord på uppdrag av Apotek Hjärtat.  

  Läs hela pressmeddelandet
 • Två av tre tycker att det är svårt att hålla koll på sina vaccinationer - digitalt vaccinationskort ska underlätta

  16 mars 2021

  Enligt en ny undersökning från Sifo, gjord på uppdrag av Apotek Hjärtat, upplever två av tre (65 procent) att det är svårt att hålla koll på vilka vaccin man tagit under årens lopp. Vissa vaccin kräver påfyllnadsdoser för att skapa ett fullgott skydd, och då blir det extra viktigt att inte glömma. Nu finns ett digitalt vaccinationskort som hjälp för att komma ihåg nästa vaccination.

  Läs hela pressmeddelandet
 • + Visa fler
Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2021 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.