Plantur

Plantur

Plantur erbjuder hårvård med koffein som hjälper till att förebygga håravfall, speciellt anpassat för kvinnor i klimakteriet. Produkterna är berikade med fytokoffeinkomplex som tack vare den effektivt verkande formulan transporteras direkt in i hårrötterna. Energin från fytokoffeinkomplexet förhindrar angrepp av testosteron, hormonbalansen regleras och hårrötterna blir mer motståndskraftiga.

Efter klimakteriet upplever många kvinnor att deras hår har blivit tunnare samt att håret har mist sin glans och kvalitet. När kvinnor kommer in i klimakteriet minskar det kvinnliga könshormonet östrogen i blodet vilket kan resultera i att det manliga hormonet testosteron ökar i hårrötterna. Den hormonella obalansen kan i sin tur orsaka oönskat håravfall och tunnhårighet. De vanligaste symtomen på håravfall hos kvinnor orsakat av hormonell obalans är bland annat att håret runt benan tunnas ut, att hårfästet flyttas bakåt och att håret känns tunnare.

Plantur 39 är ett resultat av forskningsarbete som startade redan under 1940-talet, då Dr August Wolff arbetade intensivt med så kallad galenik, som han även skulle komma att bli specialist inom. Galenik handlar i korthet om olika läkemedelssubstansers sammansättning och hur de kan användas på de mest säkra och effektiva sätt. Dr August Wolffs son, Dr Kurt Wolff, tog sedan vid och använde sig av sin fars kunskaper för att i sin tur utveckla forskningen inom kosmetik och skönhetsvård. Dr. Wolff Research center upprättades och skulle komma att bli platsen där det speciella fytokoffeinkomplexet forskades fram, i samarbete med professionella hudvårdskliniker. Idag verkar Dr Wolff Group som ett familjedrivet företag med fokus på vetenskapligt framtagna produkter, baserade på kundens behov och efterfrågan.

Att motverka håravfall är någonting som de flesta vill, män som kvinnor. Ökat håravfall hos kvinnor är vanligt förekommande i samband med klimakteriet, då kroppen kan komma att ändra karaktär på många olika sätt i och med att hormonbalansen förändras. Produkterna från Plantur 39 är populära hos kvinnor från 40 år och ger möjligheten att förebygga håravfall och motverka en försämrad hårkvalitet. I sortiment hittar du olika välgörande hårvårdsprodukter som ger håret en ny, förbättrad energi och verkar stärkande. Köp Plantur 39 online hos Apotek Hjärtat.