Taggar: recept , saffran

Saftig päronkaka med Hjärtats saffran

Vad är bättre än en fika i soffan med vänner efter en frisk höstpromenad? Bjud på gyllene dessertkaka med Hjärtats fina saffran och söta päron.

  🖶 Recept för utskrift

Ingredienser

3 päron

75 g smör

1 dl mjölk

1 g Hjärtats saffran (2 påsar)

2 ägg

2 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1 ½ tsk bakpulver

2 krm äkta vaniljpulver

1 ½ dl grovhackade macadamianötter

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smörj och bröa en form, ca 1 ½ liter. Skölj och skala päronen, spara gärna stjälken. Skär av päronens botten så att de får en rak yta att stå på.

3. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölk och saffran och låt det svalna.

4. Vispa ägg och socker luftigt.

5. Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljpulver. Tillsätt i äggblandningen, rör om. Häll ned mjölkblandningen och rör ihop till en slät smet. Tillsätt hälften av nötterna.

6. Ställ ned päronen i formen.

7. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min. Toppa med resten av nötterna.

 

Obs! Tiden i ugnen kan variera beroende på vilken ugn du har. Känn efter med en sticka. Om smet följer med upp – grädda lite till. Är stickan torr är kakan klar.

Årets julsmaker


Taggar: recept , saffran

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.