YAG

YAG Sweden tillverkar ekologisk mineralsmink och skönhetsprodukter som framställs för hand på en liten gård i Halmstad. Hos Apotek Hjärtat kan du hitta YAGs lyxiga sminkprodukter såsom läppstift, mineral foundation, mineralpuder, concealer, ögonskugga, highlighter, browfix, borstar och mycket mera. Alla produkter är veganska och snälla mot huden.

Filosofin bakom YAG är att öka medvetenheten hos människor för veganska och ekologiska produkter. YAG är medlemmar i branschorganisationen NOC Sweden, Natural Organic Cosmetics, som jobbar just med att öka användningen av ekologiska och naturliga skönhetsprodukter. En viktig del i YAGs arbete är att jobba för en mer hållbar miljö. Detta gör företaget genom att exempelvis beställa stora kvantiteter av råvaror för att minska koldioxidutsläppet av transporten.

Då YAG är ett svenskt märke kan de snabbt plocka upp nyheter i produktionen när de känner av en trend. 2018 har flera nya produkter tagits fram, bland annat nio nya olika highlighters i olika utförande och textur - allt för att du ska kunna hitta en egen YAG-favorit. Du kan blanda och mixa alla produkter som du vill. Produkterna verkar fuktbevarande och vårdande, vilket innebär att du kan applicera sminket även på de mest känsliga områdena på din hy.

Idag väljer allt flera att köpa veganska sminkprodukter. En skönhetsprodukt som blivit klassad som vegansk innebär att den inte har testats på djur och inte heller innehåller några animaliska ingredienser. För att ett märke ska få kalla sig för ett veganskt sminkmärke krävs att inga produkter inom hela moderbolaget har testats eller innehåller ingredienser ifrån djur. YAGs produkter är även ekologiska. YAGs ekologiska skönhetsprodukter är inte bra för dig och din hy- utan även för miljön!

Vare sig du ska på fest eller bara vill ha en naturlig makeup för vardagen så har YAG produkterna du letar efter. Köp produkter från YAG online hos oss på Apotek Hjärtat!