Natural Cycles

Natural Cycles

Natural Cycles erbjuder smart digitalt preventivmedel samt lättanvända och säkra ägglossningstest och graviditetstest för hemmabruk. Produkterna värnar om att du som kvinna på ett naturligt sätt ska få kunskap och kontroll över din kropp och dess funktioner.

Grundarna Elina Berglund och Raoul Scherwitzl, som är både kollegor och ett par privat, saknade ett naturligt alternativ till preventivmedel på marknaden och började då designa och utveckla Natural Cycles – ett digitalt preventivmedel som låter dig slippa biverkningar och ger en ökad frihet i samlivet.

Elina Berglund och Raoul Scherwitzl har varit aktiva forskare inom fysik under flera år och har använt sina kunskaper inom avancerad matematik och dataanalys vid utvecklingen av Natural Cycles. Resultatet av deras gemensamma arbete blev en algoritm som på ett precist sätt identifierar och förutser ägglossning och fertilitet. I början använde de enbart algoritmen själva men insåg snart att många fler kvinnor var intresserade av ett hormonfritt och effektivt preventivmedel utan biverkningar. De bestämde sig därför för att utveckla en app och därmed kunde kvinnor över hela världen enkelt få tillgång till att börja använda Natural Cycles. Med hjälp av det digitala preventivmedlet kan du även planera graviditet tack vare att du får full översikt över dina mest fertila dagar.

Natural Cycles är en certifierad och CE-märkt medicinteknisk produkt i klass IIb, avsedd som preventivmedel. Det innebär att Natural Cycles hamnar i samma riskkategori som en kondom, vilket betyder att de behöver följa internationella standarder för kvalitetssäkring och produktutveckling. Natural Cycles är Europas enda fertilitetsapp i sin kategori. CE-märkningen visar att produkten följer de relevanta europeiska direktiven. Natural Cycles är även certifierad enligt EN ISO 12384:2016, vilken är den vanligaste internationella standarden för en medicinteknisk produkt. Köp produkter från Natural Cycles online hos Apotek Hjärtat!