jane iredale

Jane Iredale

Jane Iredale erbjuder aktivt hudvårdande mineralmakeup, framtagen för att vara enkel att använda och passa för alla hudtyper. Varumärket grundades 1994 och lanserade då den allra första produkten, Jane Iredale Amazing Base, som togs väl emot av så väl make up-entusiaster som hudläkare. Jane Iredale har som mål att produkterna ska omfamna och förstärka den naturliga skönheten, med make up som går snabbt och smidigt att applicera och är fjäderlätt mot huden.

Varumärkets grundare, Jane Iredale, är ursprungligen från England och flyttade till USA för att söka äventyr och spännande arbetsmöjligheter. Hon startade sin karriär inom underhållningsindustrin och arbetade med casting av skådespelerskor och modeller inom tv och film, i en miljö där utseende och smink är av stor vikt. Jane Iredale började då lägga märke till hur det tunga studiosminket kunde bidra till dålig hy, men att det inte var en prioritet att undersöka innehållet eller alternativ till dåtidens ofta igentäppande sminkprodukter. Det som ansågs som viktigast just då var att sminket skulle täcka ordentligt och sitta på plats länge. Där och då såddes ett frö hos varumärkets grundare - att skapa make up som både gör dig vacker men som även är bra för huden.

I sortiment hittar du allt du behöver för basmakeup som gör dig naturligt vacker och dessutom håller huden häslosam. Du hittar även fina paletter med både contouring-produkter och ögonskugga för de stunder då du vill lägga lite extra omsorg på sminkningen. Med mineralsmink från Jane Iredale kan du enkelt skapa både vardagsmakeup med naturligt vacker finish så väl som dramatiskt läcker festsminkning. Förhöj din naturliga skönhet med make up som är skonsam mot huden. Köp mineralsmink från Jane Iredale online hos Apotek Hjärtat!