Edwin Jagger

Sedan 1988 har det familjeägda företaget Edwin Jagger från Sheffield England tillverkat handgjorda, klassiska och högkvalitativa våtrakningsprodukter för den medvetna mannen. Professionell design och noga utvalda material kombinerat med handgjorda produkter som ger absolut perfektion.

Deras unika design kommer från ägaren och grundaren Neil Jagger som designar varje produkt med stor känsla för detaljer och den högsta standarden på tillverkningen. Edwin Jagger är ett perfekt exempel på traditionell engelsk stil med nytänkande design och hantverksarv från Sheffield.

Bland Edwin Jaggers produkter finns en blodstillande antiseptic alum block som används för att stoppa blödningar vid rakning, en rakborste i äkta grävlingshår, raktvålar med olika dofter i fina askar, rakkrämer och after shave lotions. Det finns också olika mustaschvaxer, en smidig mustasch- och skäggkam och skäggoljor med maskulina dofter. Hos Apotek Hjärtat kan du handla Edwin Jaggers produkter online.

Två minuters rakningen enligt Edwin Jagger

2:00 minuter: Förbered med varmt vatten i handfatet.

1:50 minuter:  Ta en varm handduk med några droppar av din favorit cologne, vik den på hälften och håll den mot ansiktet i ungefär 15 sekunder (om handduken är för varm så kan du öppna den några sekunder).

1:45 minuter: Doppa din Edwin Jagger skäggborste med grävlingshår i det varma vattnet i handfatet.

1:30 minuter: Skaka av överflödigt vatten från din skäggborste och doppa toppen av borsten i din favorit Edwin Jagger shaving cream. Arbeta upp ett krämigt lödder i din handflata eller i en rakskål. Använd endast en liten del rakkräm vid varje rakning då den är väldigt koncentrerad.

1:25 minuter: Bygg upp ett rikligt lödder i ansiktet med hjälp av cirkelrörelser.

1:05 minuter: Doppa din rakhyvel i det varma vattnet, börja med polisongerna och raka i hårets riktning. Fortsätt på kinderna i sidled mot över- och underläppen mot hårväxten under hakan. Känn efter om du har missat hårstrån med blöt och tvålig hand, ta bort med rakhyveln.

0:30 minuter: Nästan klar!

0:25 minuter: Skölj med ljummet vatten och klappa försiktigt ansiktet torrt med en mjuk och ren handduk.

0:10 minuter: Massera försiktigt in en icke oljig ansiktskräm på din nyrakade hy. Använd lite after shave lotion eller parfym, men undvik nyrakade områden.

Handla produkter från Edwin Jagger online hos Apotek Hjärtat!