Salicylsyra kräm

Salicylsyra är ett ämne som används i flera olika hudvårdsprodukter, den kan även benämnas som BHA eller Beta Hydroxy Acid. Salicylsyra är en oljelöslig syra med antiinflammatoriska egenskaper, det innebär att den ofta passar bra för dig med fetare hy som vill förebygga tilltäppta porer och motverka akne eller oren hy. Salicylsyran verkar exfolierande, mjukar upp hudstrukturen och jämnar ut fina linjer.

Varför ska jag använda salicylsyra?

Kräm med salicylsyra, eller BHA-syra som det ofta kallas, har många fördelaktiga effekter. Att BHA-syra är oljelöslig innebär att den tränger djupt ner i huden och löser upp ansamlingar av gamla hudceller och talg, på så sätt förebyggs tilltäppta porer. Den exfolierande effekten bidrar till en jämnare hudton och ökad lyster i huden. Den djuprengörande och exfolierande effekten gör att salicylsyra passar personer med fet eller oren hy, men i och med att den samtidigt hjälper till att påskynda cellförnyelsen och är effektiv mot rynkor och fina linjer passar den även för personer med mogen hy.

Hur ofta kan jag använda salicylsyra-kräm?

Det går bra att använda salicylsyra-kräm varje dag. Om du precis ska börja att använda salicylsyra i din hudvård så rekommenderar vi att du vänjer in huden långsamt. I början kan det räcka med att applicera krämen 2–3 gånger i veckan. Om du introducerar för mycket eller för stark salicylsyra för snabbt så kan det uppstå irritation och rodnad i huden, var därför försiktig i början. Applicera krämen försiktigt över ansiktet utan att skölja av. Om irritation eller rodnad skulle uppstå kan du prova att applicera salicylsyra-krämen mer sällan.

Bra att veta!

Efter att du använt hudprodukter med salicylsyra kan din hy bli mer känslig för solen än vanligt, det beror främst på att det yttersta hudlagret exfolieras regelbundet och den nya huden helt enkelt är mer känslig. Under de perioder då du använder en salicylsyra-kräm rekommenderar vi därför att du även applicerar en ansiktskräm med solskyddsfaktor som sista steg i hudvårdsrutinen på morgonen.

Vad är skillnaden mellan BHA-syra, AHA-syra och PHA-syra?

Både BHA-syra, AHA-syra och PHA-syra är mycket effektiva hudvårdsingredienser när det kommer till att exfoliera huden. Men det finns faktiskt en ganska stor skillnad mellan de tre olika syrorna. Eftersom BHA-syran är oljelösig passar den bra för att lösa upp talg, smuts eller fett i porerna. AHA-syran däremot, Alpha Hydroxy Acid, är vattenlöslig och passar utmärkt för att snabba på cellförnyelsen och peela bort döda hudceller. Den hjälper också huden att bevara fukt. PHA-syran passar bra för dig med känslig hy. PHA står för Poly Hydroxy Acid och denna syra innehåller större molekyler än BHA och AHA. De större molekylerna gör att syran inte kan tränga lika långt ned i huden, vilket minskar risken för hudirritation.

I vårt sortiment hittar du krämer med salicylsyra från kända varumärken som Bioderma, Eucerin och Indy Beauty.

... Läs mer
{{filter.Title}}
(Visar {{ctrl.loadedItems}} av {{ctrl.totalItems}})
Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.