Semper

Semper erbjuder produkter inom barnmat, modersmjölkersättning och glutenfria livsmedel. Alla produkter är utvecklade i samarbete med läkare, forskare och näringsexperter. Semper riktar sig huvudsakligen till länder inom Norden och är ett av de ledande varumärkena inom barnmat och glutenfria produkter.

Hela historien bakom Semper börjar med Ninni Kronberg och hennes uppfinning, som var en metod för att torka mjölk. Metoden innebar att man torkade mjölk till pulver. Doktor Axel Wenner-Gren, en svensk entreprenör, köpte patentet och startade Svenska Mjölkprodukter AB år 1939. Detta skulle senare komma att bli Semper.

Semper fortsatte att växa och under krigsåren utvecklade man bageriprodukter och välling. År 1948 introducerades BabySemp. Det blev världens första industritillverkade modersmjölkersättning. Några år senare började Semper samarbeta med konservföretaget Felix och började tillverka barnmat på burk. Det var först år 1990 som Semper började erbjuda glutenfria produkter i sitt sortiment.

I vårt sortiment hittar du Sempers produkter för magen som exempelvis magdroppar och vätskeersättning. Dessa produkter innehåller probiotika, bra bakterier som hjälper till att hålla balansen i magen. Oftast är det mjölksyrebakterier som används. Mjölksyrebakterier har som funktion att bidra till en god tarmflora som resulterar i en bättre och mer fungerande tarm. Semper erbjuder produkter både för nyfödda och till vuxna. Sempers vätskeersättning passar exempelvis bra vid diarré och kräkningar, för att återställa salt- och vätskebalansen. Vätskeersättningen finns även i apelsinsmak.

Du hittar även Sempers barnmat i form utav gröt i klämpåse, smoothie, fruktmums i klämpåse och fullkornsvälling. Köp Sempers produkter online hos oss på Apotek Hjärtat!

Läs mer
{{filter.Title}}
(Visar {{ctrl.loadedItems}} av {{ctrl.totalItems}})
Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.