Rosenserien

Ekologisk hudvård. Naturlig skönhet.

Rosenseriens produkter produceras i Sverige och riktar sig till dig som vill ta hand om din hud och samtidigt minimera dina fotavtryck i miljön. Ingredienserna som används är noga utvalda efter sin funktion och härkomst och alla produkter har 100% naturligt innehåll. Alla produkter är också märkta med andelen certifierat ekologiskt innehåll. Merparten av produkterna i serien har 100% veganskt innehåll och har bland annat Djurens Rätts märkning "100% Veganskt" (de övriga produkterna, Lip Balm och Cleansing Cream, innehåller bivax).

Flera av produkterna i Rosenserien har en bas som består av ekologiskt certifierad och rättvisemärkt Aloe Vera-gel. Utöver de kända egenskaperna Aloe Vera har för huden, som lugnande, mjukgörande och läkande, bidrar även halten gelé till ett lägre vatteninnehåll i produkterna vilket i sin tur betyder att produkterna blir mer dryga, verksamma och behovet av konserveringsmedel minskar. För produkternas hållbarhet används istället för traditionella konserveringsmedel istället C- och E-vitamin och naturliga salter.

En annan viktig ingrediens är rosoljan som finns i nästan alla produkter genom serien. Rosolja är känt för sina lugnande och välgörande egenskaper på huden samt sin specifika doft och har använts inom hudvård under tusentals år. Rosenoljan i Rosenserien har en mild lätt doft och eftersom rosdoft är flyktig så stannar inte doften kvar, vilket är uppskattat av många användare.

Alla ingredienser tillsätts för sin funktion, som kan vara till exempel mjukgörande, lugnande, reparerande eller aktiverande och stimulerande. Produkternas innehåll anpassas efter behovet hos olika hudtyper och hudproblem. Bland nyckelingredienserna finns oljor, kinesiskt grönt te, örter och växter. Oljorna som används i serien är kallpressade vegetabiliska från avokado, jojoba, oliver och havtorn med flera. Råvarorna som används i Rosenserien är utvalda för sin effekt och för att de är kända för att inte vara allergiframkallande.

Allt startade för över 30 år sedan när en av Rosenseriens grundare Laine Nilsson fick problem med sin hud. Hon jobbade som frisör och de starka produkterna hon utsattes för dagligen bidrog till att hennes hud i ansikte och på händerna blev torr och irriterad. Efter att ha forskat kring vad produkterna innehöll fortsatte hon att granska hudvård och började snart leta efter naturliga alternativ. Alternativ fanns och i början av 80-talet bestämde sig hon och väninnan Agneta Törnqvist för att med hjälp av kemister inom området starta ett eget varumärke – Rosenserien. Till en början såldes produkterna hemifrån och på hudsalonger, och efterhand den nöjda kundkretsen ökade spred sig produkterna snabbt, bland annat till hälsokostbutiker.

Idag har Rosenserien ett brett sortiment av hudvårdsprodukter samt några salongsunika produkter. Med en ökande medvetenhet hos konsumenter om ingredienser och deras påverkan på hud och miljö ökar intresset och försäljningen av Rosenserien stadigt. Rosenserien säljs fortfarande bland annat i hälsokostbutiker och apotek, samtidigt som cirka 150 hudsalonger och spa-anläggningar arbetar med serien. Flera av Rosenseriens produkter syns frekvent i tidningar, bloggar, på Facebook och övriga sociala medier.

RS Biokosmetik som tillverkar Rosenserien är placerat i Valdemarsvik och drivs av grundaren Laine Nilssons dotter – Carina Swartz. För Carina är det viktigt att följa sin mammas övertygelse om att tillverka rena naturliga produkter som passar alla. Hon och hennes man Jerker har under åren utvecklat Rosenserien till en av Sveriges ledande hudvårdsvarumärken inom naturkosmetik, och de har fått motta flera olika priser genom åren.