Quicktest

Quicktest tester gör du själv, svaret får du inom några minuter. Du behöver alltså inte skicka in blod eller urin till något labb. I medicinvärlden kallas detta IVD (In vitro Diagnostic), för oss andra kallas det ”testa och få svar direkt”. Samma tester och teknik används dagligen på vårdcentraler, sjukhus och kliniker. Det är en beprövad teknik.

Quicktest tester visar om det är positivt eller negativt, det visar inte mängder av olika substanser eller värden. De har valt att sätta gränsvärden som ger dig trygghet, med det menar Quicktest att t.ex ett järnbristtest som ligger nära gränsvärdet kan visa positivt trots att det är negativt. På så vis visar testet inte på negativt om det ligger på gränsvärdet till positivt. Detta är för din säkerhet.

Quicktest tester kräver antingen urin eller blod. Oavsett om det är blod eller urin ska vätskan komma i kontakt med testkassett eller teststicka. När så sker uppstår en reaktion och testet visar sedan om det är positivt eller negativt. Allt som du behöver medföljer i paketet.

Så här gör du med de tester som kräver blod:

1.    Stick i fingret. 2. Droppa i test. 3. Läs resultat (lansett för stick i finger medföljer) 4. Sök hjälp för ytterligare rådgivning