Petosan

Petosan erbjuder tandvård för husdjur. De har allt från elektriska tandborstar till munspray. Alla Petosans tandvårdsprodukter är utvecklade av tandläkare och veterinärer. Petosan är ett familjeföretag med lång erfarenhet. Idag är Petosan världsledande inom tandvård för husdjur.

Ett vanligt missförstånd är att man inte behöver borsta sin hunds tänder, utan att det räcker med att ta den till veterinären några gånger per år. Din hund är behov av att borsta sina tänder lika mycket som du behöver borsta dina. En annan felaktig tolkning är att det räcker med att ge ett ben till sin hund att tugga. Även detta är en missuppfattning. Ett ben rengör inte hundens tänder under tandköttslinjen, utan här behöver du en tandborste för att hundens mun helt och hållet ska bli rengjord.

Huvudprodukten i Petosans sortiment är en tandborste med dubbla huvuden som omringar tanden när man borstar. Borsten är vinklad vilket gör att den kommer åt överallt i munnen och utgör en maximal plackborttagning. Det är däremot viktigt att poängtera, att hur effektiv än tandborsten är krävs det att du dagligen borstar din hunds tänder för att förbättra dess munhälsa. Det kan vara svårt att få hunden att acceptera tandborstningen. Petosan har därför tagit fram ett trestegsprogram för att ge hunden den tid den behöver för att bli van med tandvårdsprodukterna.

Petosans trestegsprogram är i tre olika steg. I det första steget lägger du lite Petosans tandkräm på ditt långfinger och börja varsamt vänja hunden med att dina fingrar är inne i dens mun. Efter du gjort det är det dags att belöna hunden. När du känner att hunden börjar bli van och är glad är det dags för steg två. Vanligtvis brukar steg ett ta mellan en till två dagar.

I steg två ska du ta sätta på Petosans munrengörare på långfingret och placera tandkräm på den. Arbeta sedan försiktigt runt på hundens tänder och stryk bort plack från tänderna och tandköttet. Det är viktigt att du inte tvingar hunden, låter den svälja och inte rengör längre in i munnen än vad hunden vill. Belöna hunden igen! När du återigen känner att hunden är glad och nöjd kan du gå till steg tre. Steg två tar vanligtvis mellan fyra till två veckor.

I det tredje steget börjar du använda den dubbla tandborsten, som rengör både på insidan och utsidan av hundens tand, med hjälp av Petosans tandkräm. Hunden får gärna slicka på tandkrämen, men inte tugga på tandborsten. Börja med att borsta några tänder, förslagsvis kindtänderna. Gör korta, försiktiga rörelser framåt och bakåt över tänderna. Känn av hur hunden reagerar och öka gradvis antal tänder du borstar. Ha tålamod och tvinga aldrig hunden. Avsluta processen med att belöna hunden.

I vårt sortiment hittar du Petosans tandborste med dubbla huvuden, tandvårdsset speciellt anpassad till dvärghundar och elektrisk tandborste. Köp Petosans produkter online hos oss på Apotek Hjärtat!