Nozoil

Nozoil är en smörjande nässpray som hjälper till att lindra besvär som kommer av en torr och irriterad näsa. Hos oss på Apotek Hjärtat hittar du olika sorter av Nozoil nässpray.

Hur fungerar Nozoil?

Nozoil är en nässpray som innehåller mjukgörande sesamolja. Produkten bidrar därmed till att lindra besvär som kan uppstå när dina slemhinnor i näsan är torra. Slemhinnorna kan bli torra efter en förkylning eller om luften är torr, vilket ibland leder till små sprickor och sår i näsan. Hos oss på Apotek Hjärtat finns Nozoil med mentol och eukalytus, som alla är skapade för att bidra till en behaglig känsla i näsgångarna. Här går vi igenom de särskilda egenskaperna hos produkterna:

Mentol

Nozoil finns med mentol, vilket gör att produkten stimulerar näsans köldreceptorer och därmed bidrar till en svalkande känsla när du andas genom näsan. Det kan kännas extra skönt samtidigt som näsgångarna fuktas, något som bidrar till att lindra obehag i näsan vid förkylning.

Eukalyptus

Nozoil med eukalyptus ger skonsam lindring vid allergi och hjälper till att bilda en skyddande barriär mot allergiframkallande ämnen. Produkten bidrar också till att skydda mot biverkningar såsom irritation, näsblod och en brännande känsla efter användning av kortisonsprayer.

Så använder du Nozoil

Det finns ingen åldersgräns för Nozoil original, vilket gör att nässprayen kan användas av både vuxna och barn. De produkterna som innehåller mentol och eukalyptus ska däremot inte användas av barn under 12 år. För att dosera produkten på rätt sätt rekommenderas du att spraya en till tre gånger i varje näsborre tre gånger per dag. Här har vi samlat en guide med tre steg för hur du går tillväga när du använder Nozoil:

1. Snyt dig ordentligt för att se till att näsan är ren innan användning och ta därefter av locket på flaskspetsen.

2. Vila tummen på flaskan och placera pekfinger och långfinger runt nederdelen av flaskspetsen. Om det är första gången, eller om du inte använt produkten på länge, bör du spruta ett par gånger i luften tills produkten kommer ut i en ordentlig stråle. Tänk på att Nozoil är en oljebaserad produkt, så spruta mot ett papper eller liknande för att undvika fläckar på kläder eller möbler.

3. Håll flaskan rakt och för in toppen i näsborren för att därefter pumpa in 1-3 sprut i näsborren. Ett tips är att rikta strålen åt olika håll i näsan, samtidigt som du drar in luft i näsan. Detta för att oljan ska fördelas och verka över alla delar av nässlemhinnan. Sätt sedan tillbaka locket på flaskan.