MINAMI

Minami har ett brett sortiment av högkvalitativ Omega-3 i form av kosttillskott för olika behov med ett noga avvägt förhållande av essentiella fettsyror kombinerat med andra ingredienser. Behovet kan bland annat styras av var du är i livet och vissa produkter passar specifikt bra för barn eller ungdom, gravida eller ammande, aktiva eller äldre. Minamis produkter finns i anpassade koncentrationer för barn och vuxna i kapselformat, vissa med smak och andra neutrala utan smaksättning.

De två fleromättade Omega-3-fettsyrorna DHA, dokosahexaensyra, och EPA, eikosapentaensyra är livsviktiga för kroppens celler och de är viktiga för framförallt hjärna och hjärta samt i nervsystemet och ögonen. Vi får i oss dessa genom vår kost, främst från till exempel fet fisk, men många äter inte tillräckliga mängder för att tillgodose hela behovet. För dem är Omega-3 kosttillskott i kapselform därför ett bra alternativ.

Den fleromättade fettsyran DHA är ett ”uppbyggnadsfett” viktigt för hjärnan, hjärtat och ögonen. Den är extra viktig när hjärnan och ögonen skapas hos ett foster och även för små barn, därför är den ett bra tillskott för gravida och ammande. Den är också viktig för äldre, då den bidrar till att bibehålla normal hjärnfunktion, samt att DHA och EPA bidrar till hjärtats normala funktion.

EPA är ett ”förbrukningsfett” som är viktig när cellerna i hjärnan kommunicerar, vilket gör den bra för koncentration, fokus och för vårt allmänna välmående. EPA kan vid behov omvandlas till DHA i kroppen, därför kan tillskott med övervägande EPA kan vara effektivt vid olika tillstånd som ADHD, depression och trötthetssyndrom.

Vetenskapliga studier visar att människor har behov av Omega-3-fettsyror redan från innan vi föds och så länge vi lever, men behovet skiftar beroende på ålder och vilken fas i livet vi befinner oss i. Därför är innehållet av EPA och DHA anpassat efter varierande behov i de olika produkterna och det finns Omega-3 kapslar för till exempel barn och ungdom, gravida och ammande, fysiskt aktiva och äldre.

För dig som inte kan eller vill äta fisk eller fiskolja finns det veganska alternativet VeganDHA. Detta tillskott produceras av olja från odlade alger, har kapslar av majsstärkelse och är 100% vegetabiliskt. I en kapsel får du 250 mg DHA och 750 µg Astaxantin, en kraftfull antioxidant med flera hälsofördelar.

Produkterna i Minamis sortiment håller en hög kvalitet genom den höga koncentrationen av renad Omega-3 i varje kapsel. Genom en speciell process i tillverkningen är koncentrationen av rena omega-3-fettsyror så hög som upp till 95% vilket gör att du med flera av sorterna behöver en lägre dagsdos och att kapslarna varar längre.

Fisken som används till oljorna är småfisk som sardin, makrill och ansjovis. Den fiskas vid kusterna utanför Peru och Chile där dessa bestånd inte hotas av utfiskning och återväxten är garanterad. En annan fördel med att använda småfisk istället för större arter är att de innehåller mindre miljögifter och tungmetaller. Därför är Omega-3 produkterna från Minami väldigt rena och i de analyser som görs regelbundet är nivåerna ofta så låga att de inte ger något utfall. För att oljorna inte ska oxidera (härskna) i kapslarna tillsätts en blandning av rosmarin- och tokoferolextrakt som fungerar som en antioxidant.

I traditionell tillverkning av Omega-3 produkter renas och koncentreras de värmekänsliga oljorna ofta genom att utsättas för temperaturer upp till 200° och med hjälp av lösningsmedel. Minami använder en helt annan patenterad metod och vid tillverkningen kallpressas oljan vid låga temperaturer (38-45°) och utan lösningsmedel (genom superkritisk CO2-extraktion), för att göra processen mer miljövänlig och för att få fram produkter med högre kvalitet.

Handla kosttillskott från Minami hos oss på Apotek Hjärtat.