lip intimate care

Lip Intimate Care

Lip Organic Intimate Care gör ekologiska intimprodukter. Grundaren Veronica Campbell startade märket med ambitionen att göra intimprodukter med naturliga ingredienser. Hon ville ha intimprodukter utan tillsatser, så blev Lip till.

Att tvätta underlivet med tvålprodukter kan torka ut området. Istället menar Lip att det kan ta bort den naturliga skyddsbarriären som finns. Vårt eget skydd gör det svårare för svamp och bakterier att utvecklas. Lip Intimolja rengör underlivet på ett skonsamt sätt utan att torka ut. De naturliga oljorna lämnar en väldoftande och mjuk känsla.

Att raka underlivet kan lätt orsaka irritation och röda prickar. Målet med Lip Rakningsolja vara att ge en mjuk rakning som minskar risken för irritation i det känsliga området. Oljan gör att hyveln glider lätt, men den bildar inget skum. Istället är den klar så att man ser precis var man sätter hyveln.

Vaginal torrhet är vanligt. Enligt Lip Organic Intimate Care lider hälften av alla kvinnor av detta. Olika perioder i livet kan kan påverka underlivet. P-piller, klimakteriet, tamponger eller uttorkande intimprodukter kan vara orsaker till vaginal torrhet. Genom att använda en mild och skonsam intimolja som rengöring kan man förebygga och i vissa fall lindra vaginal torrhet.

Klåda och irritation i underlivet är ett vanligt problem bland kvinnor. Det kan i vissa fall bero på uttorkande rengöringsprodukter. Kroppens eget skydd tvättas bort och huden blir då uttorkad, vilket innebär obehag i underlivet och vid blygdläpparna. Lip rekommenderar därför en olja för rengöring som ger näring till huden och stoppar den från att bli uttorkad.  

Lip Organic Intimate Cares tips till len hy vid intimrakning utan röda prickar. Börja med att trimma håret, optimal längd vid rakning är 0,6 cm. Raka alltid i duschen så att det varma vattnet kan öppna porerna. Rengör med Lip Cleansing + Moisturizing Oil. Fortsätt sedan med Lip Shaving + Moisturizing Oil. Har man kraftiga hårstrån och känslig hud, kan det vara bra att raka medhårs. Använd en vass hyvel och raka inte mer än som behövs. Det kan orsaka röda prickar. Skölj området och avsluta med lite kallare vatten för att stänga porerna igen.

Köp Lip Organic Intimate Care initmprodukter på Apotek Hjärtat.