Flux

Flux

Flux erbjuder sedan 2007 produkter som innehåller hög fluorhalt som motverkar karies och stärker tänderna. Förutom den populära munsköljen, som är Sveriges mest använda, hittar du tuggummin och tandkräm i Fluxs sortiment. Det finns dessutom produkter som motverkar dålig andedräkt och torr mun. Alla produkter är utvecklade tillsammans med svensk tandvård och är helt fria från alkohol. Tandläkarförbundets symbol pryder alla produkters förpackningar som indikerar på att Flux rekommenderas av tandläkare och tandhygienister. Flux-produkterna är inte testade på djur och innehåller inte heller ingredienser av animaliskt urpsrung. Företagets koncept är att munhälsa ska vara kul.

Behöver jag Flux? De människor som har större risk för karies kan vara behov av lite extra fluor utöver den dagliga tandkrämen och kan därför med fördel använda Flux. Grupper som har en större risk för karies är exempelvis människor som småäter mycket, har tandställning, ofta är torra i munnen samt de som har mycket fyllningar.

Hos oss på Apotek Hjärtat hittar du den traditionella munsköljen i flera mintsmaker och storlekar. Det finns även en fluorskölj i Aloe Vera- och passionssmak. Observera att munskölj inte fungerar som ett komplement till vanlig tandborstning. Flux Dry Mouth erbjuder salivstimulerande produkter i form av tabletter och gel som motverkar torrhet i munnen. Du hittar även produkterna Flux Fresh som motverkar dålig andedräkt. Slutligen finns det även produkter i sortimentet som är speciellt anpassade till barn mellan 6-12 år- Flux Junior. Här hittar du en mildare fluorskölj i mint- och jordgubbssmak, tandkräm samt tuggummin. Köp Flux fluorprodukter hos oss på Apotek Hjärtat!