coracor

Coracor

Coracor är ett varumärke som tillverkar bärsjalar med en medvetenhet om både design och miljöpåverkan. Med sitt produktsortiment strävar de efter att skapa ”stylish babywearing”. Deras vackra bärsjalar är tillverkade från hållbara material och bärsjalarnas mönster är noggrant utformade för att vara inspirerande och harmonisera med förälderns unika stil. Coracors vision är att genom sina babyprodukter bidra till att stärka bandet mellan förälder och barn. Tygerna tillverkas med omsorg och själva sjalarna sys upp i Istanbul, där en rättvis och hållbar produktion är av högsta prioritet. Köp din bärsjal från Coracor hos oss på Apotek Hjärtat.

Bärsjal från Coracor

En bärsjal från Coracor har flera praktiska fördelar. Bärsjalen är tillverkad i ett följsamt och avlastande tyg, nämligen en tvåvägsstretchig trikå tillverkad av certifierad bomull. Materialet andas och håller en lagom temperatur för både dig och barnet. Samtidigt är den också lätt att knyta och justera oavsett vilken kroppstyp du har. Coracors bärsjalar kan användas för att bära barn från att det är nyfött till att det väger tolv kilo. 

Viktiga tips när du använder en bärsjal för första gången

För att göra upplevelsen av bärsjalen så positiv som möjligt för dig och ditt barn finns det några saker som är viktiga att ha i åtanke när du använder den för första gången. En bärsjal kan verkligen bidra till att föräldralivet blir både enklare och mysigare, men precis som alltid är det viktigt att vara försiktig och vaksam på barnets signaler. 

  • Läs alltid instruktionerna som följer med bärsjalen så att den verkligen används på rätt sätt.

  • Tvätta bärsjalen innan den används för första gången.

  • Första gången ni använder Coracors bärsjal kan det underlätta om barnet är mätt, utvilat och precis fått en ny blöja. Ge lite tid för rutinen att sätta sig innan du avgör om det känns bekvämt för dig och ditt barn.

  • Se till att barnets näsa och mun inte täcks när det bärs i bärsjalen. Luftvägarna måste alltid hållas fria. 

  • Ofta går det enklare att få till tekniken än många kanske först tror. Bli inte avskräckt av knytinstruktionerna som medföljer.

  • På vintern kan barnet i bärselen bäras innanför din jacka, men se då till att det inte blir för varmt. Det kan du göra genom att känna på barnets nacke.