Clearblue

Clearblue har både graviditets- och ägglossningstester i sitt sortiment. Du kan använda dig av deras produkter när du försöker bli gravid eller misstänker att du är det. 

Vad är Clearblue?

Det välkända varumärket Clearblue erbjuder smidiga hemmatest för att ta reda på om du är gravid och när du är som mest fertil. Hos oss på Apotek Hjärtat hittar du både graviditetstest och ägglossningstest från Clearblue. Produkterna hjälper dig att få bättre koll på både din fertilitet och menscykel.

Olika produkter från Clearblue

Clearblue har flera olika självtest för dig som vill ta reda på om du är gravid eller har ägglossning. För dig som vill bli gravid kan bättre koll på din menscykel, och därmed fertila dagar, öka chanserna för det. Här går vi igenom de olika typerna av test du kan använda dig av:

Graviditetstest

Clearblue har digitala graviditetstest med veckoindikator som ger dig ett tydligt provsvar med texten “Gravid” eller “Inte Gravid”. Om du är gravid kommer testet visa hur många veckor som gått sedan befruktning (1-2 veckor, 2-3 veckor eller 3+ veckor). Testets dubbla sensorer ger en hög tillförlitlighet med ett över 99 % säkert resultat. Du kan använda Clearblues digitala graviditetstest från fyra dagar innan väntad mens och du rekommenderas använda dagens första urin för ett så tillförlitligt resultat som möjligt. I vårt sortiment hittar du också graviditetstest från Clearblue som ger svar med + eller - inom 1 minut vid positivt och 3 minuter vid negativt resultat.

Ultratidigt graviditetstest

Clearblue har ultratidiga graviditetstest som kan användas upp till fem dagar innan förväntad mens. Det är dock viktigt att känna till att testet har 79 % tillförlitlighet fem dagar innan väntad mens och 99 % tillförlitlighet från och med dagen du är beräknad att få din mens

Ägglossningstest

Clearblue erbjuder digitala ägglossningstest som hjälper dig att öka chanserna till att bli gravid. Det finns ägglossningstest som reagerar på ökningen av fertilitetshormonerna luteiniserande hormon (LH), medan andra även identifierar östrogen. En ökning av dessa sammanfaller med ägglossningen och ger testen hög precision i att påvisa fertila dagar. De ägglossningstest som reagerar på östrogen bidrar till att identifiera fler fertila dagar än de som endast spårar luteiniserande hormon.

Fertilitetsmonitor

Hos oss på Apotek Hjärtat hittar du en fertilitetsmonitor. Produkten ger dig möjlighet att registrera din menscykel för att du ska få en bättre bild av din fertilitet och de dagar du haft samlag. Fertilitetsmonitorn läser av teststickor som säljs separat och spårar samt lagrar dina personliga fertilitetsuppgifter. Uppgifterna visas i en överskådlig månadskalender och du kan ta del av en sammanfattning av dina sex senaste menstruationscykler i en enkel jämförelsevy. Clearblues fertilitetsmonitor kan också användas för att testa om du är gravid med hög tillförlitlighet från den dag din mens är beräknad att börja.