Balans Plus

När man är i klimakteriet är det vanlig att man upplever förändringar i kroppen. Balans Plus är ett kosttillskott med noga utvalda ingredienser anpassade för kvinnor i övergångsåldern.

Balans Plus innehåller extrakt av pollen och rödklöver. Det är en växt som länge använts vid klimakteriebesvär. Bland ingredienserna finns också vitamin B2, B6, B12, biotin, niacin och pantotensyra. Kosttillskottet kan tas även om man är pollenallergiker. Det innehåller heller ingen gluten.

B-vitaminkomplexet jobbar för en normal reglering av hormonaktiviteten. Pantotensyra tillsammans med B6 och B12 motverkar energilöshet och att man känner sig trött.

Rödklöver innehåller vitamin B och C. Den är också rik på kalcium, krom, kalium, fosfor och magnesium. Rödklöver innehåller ett tillväxthormon som påminner om östrogen. Intag av rödklöver kan bibehålla välbefinnandet i övergångsåldern.

Att kunna utvinna pollenet och använda i kosttillskott är en svensk upptäckt. I balans plus hjälper pollenet till att behålla den mentala balansen och att ge energi. Pollenet kompletterar det väl utvalda B-vitaminkomplexet.

Tillskottet främjar en normal reglering av hormonaktiviteten och bidrar till slemhinnornas normala funktion.

Det är väldigt olika hur mycket man märker av klimakteriet. Vissa kan ha lindriga besvär medan andra känner sig väldigt förändrade. I och med att den naturliga nivån av östrogen sjunker och man får en mer oregelbunden menstruation, så kan man få värmevallningar. Det är inte ovanligt med pms-liknande humörsvängningar eller att man får sköra slemhinnor.

Balans Plus kan tas utan begränsning i tid. De första åtta veckorna rekommenderas två tabletter per dag. Därefter kan man ta en tablett per dag. Det finns ingen begränsning för hur länge man kan ta Balans Plus, utan man kan fortsätta med en underhållsdos på 1 tablett per dag. Tillskottet fungerar som ett komplement till en sund och hälsosam livsstil. Det ersätter inte en varierad kost.

Balans Plus finns i två storlekar, 60 st och 120 st tabletter. Du hittar Balans Plus hos Apotek Hjärtat.