sorbact

Sorbact®

Sorbact är ett välkänt svenskt varumärke som erbjuder flera sårvårdande produkter med deras speciella Sorbact®-teknologi. Hos oss på Apotek Hjärtat hittar du olika produkter från Sorbact.

Varför välja Sorbact?

Sorbact®-teknologin är en svensk innovation för behandling av sår. Idag används produkterna i 65 länder och inkluderar Sorbact® Compress, Secure och Absorption. Dessa verkar för att förebygga och underlätta sårläkningen. Sorbact®-teknologin bygger på att bakterier binds naturligt och förankras till den unika Sorbact®-ytan – där tillväxten hämmas. Bland varumärkets utbud finns även Sorbact® Fungi för behandling av svamp i hudveck utan kräm eller salva. Alla produkter från Sorbact tillverkas i Sverige. 

Välj rätt produkter från Sorbact

Sorbact har många sårbehandlade produkter att välja mellan och du gör därför rätt i att utforska utbudet efter den variant som passar dig och dina behov. Här nedan går vi igenom Sorbacts olika produkter.

Sorbact® Fungi 

Sorbact® Fungi är ett sterilt förband som används för behandling av svampinfektioner i hudveck. Svampen binder till Sorbact®-ytan och avlägsnas när du byter förband. Sorbact® Fungi ska inte användas tillsammans med salvor eller krämer. 

Sorbact® Compress

Sorbact® Compress är ett sterilt förband med svamp- och bakteriebindande egenskaper. Dessa passar för vätskande eller djupa sår såsom trycksår, bensår och fotsår. Sorbact® Compress främjar sårläkning och verkar för att förebygga infektion. 

Sorbact® Secure


Sorbact® Secure är ett plåster med bakteriebindande yta som verkar för att underlätta sårläkning och förebygga infektion. Plåstret hjälper till att hålla såret rent genom att bidra till minskande av befintliga bakterier och skyddande från att nya kommer in utifrån. Sorbact® Secure är både självhäftande och vattentätt, vilket gör att produkten sitter säkert utan att du behöver oroa dig för att produkten ska åka av vid dusch eller bad. 

Sorbact® Absorption

Sorbact® Absorption är ett absorberande förband du kan använda vid ytliga och vätskande sår. Förbandet är sterilt och har en både svamp- och bakteriedödande yta. Det gör att du kan använda Sorbact® Absorption för att främja sårläkning och förebyggande av infektioner. För att få bäst effekt bör du täcka hela sårytan med förbandet och du kan även kombinera produkten med ett fixerande täckförband.