Gnugga bort sura miner med fina tatueringar

Nu är det sommar och dags för myggbett igen, och bromsbett, och kanske till och med ett getingstick. Det är såklart aldrig roligt att bli stucken, och när man är liten kan det vara särskilt svårt att låta betten vara. Men små kliande fingrar är det sista ett bett eller sår behöver för att läka.

Därför har vi tagit fram några riktigt fina tatueringar som ska påminna ditt barn om att hålla fingrarna i styr. För vem vill förstöra en stilig enhörning, eller rafsa bort en magisk drake från sin arm? Fråga efter ett paket gnuggis-tatueringar på ditt närmsta Apotek Hjärtat, det är helt gratis.

Lindra bett och stick

Alsolgel, hydrokortison och aloe vera kan lindra kliande bett, milda bedövningssalvor kan också hjälpa. Olika produkter lämpar sig för olika åldrar. Läs noga på förpackningen eller be om råd på ditt apotek.

Bett som kliats sönder läker oftast av sig själva, men det kan vara bra att tvätta bettet med lite sårtvätt eller tvål och ljummet vatten. Låt gärna såret lufttorka, men om det behövs kan ett plåster skydda från smuts eller skaviga kläder. Blir såret större, är det svårt att göra rent eller blir det infekterat? Då kan du rådfråga Vårdguiden på telefonnummer 1177 eller vår partner Min Doktor.

 

Gaddningsdags!

Kolla vilka snygga tatueringar! Har du ännu inga tatueringar kan du hämta dem gratis på ditt närmsta Apotek Hjärtat.

 

Nu gör vi det här tillsammans. Be en vuxen att hjälpa dig!

  1. Klipp ut tatueringen med så lite marginal som möjligt.
  2. Ta bort skyddsplasten.
  3. Placera motivet med ca 0,5 cm marginal till bettet. Det är viktigt att bettet inte täcks av tatueringen.
  4. Badda med vatten i 30 sekunder! (Ljummet är skönast).
  5. Dra bort pappret försiktigt.
  6. Elegant! Nu behöver du bara komma ihåg att vara rädd om din tatuering! Inte klia! Vi vet att det kan vara svårt, men kämpa!
Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2021 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.