Taggar: torr hy , eksem

Stärk hudbarriären i vinter

I Sverige lider två tredjedelar av befolkningen av torr hy, unga kvinnor är de som upplever störst problem. Cano+ Moisturizing Body Spray är en patenterad innovation från ACO som lindrar torrhetssymptom vid hudsjukdom, främst klåda och fjällande hud.

 

Cano+ återfuktande body spray

Cano+  är en unik daglig hudstärkande och fuktgivande spray för behandling av symptom som torrhet och klåda. Sprayen har en bevisad fuktbindande effekt och reparerar en skadad hudbarriär.

Produkten är också lämplig vid den mycket torra hud som uppträder vid atopiskt eksem. Denna spray är lättapplicerad och absorberas snabbt, speciellt på ryggen där det kan vara svårt att komma åt annars. Resultatet blir en mjuk och smidig hud.

Tips! Applicera 2-3 gånger per dag, för daglig användning så länge symptomen varar.

 

 

Canoderm - skillnad på kräm och kräm

Vid behandling av torr hud och eksem är det viktigt att stärka och skydda hudbarriären. Canoderm är ett läkemedel med dokumenterad effekt.

Vid torr hud skadas hudbarriären. Huden förlorar vätska, blir extra känslig och drabbas lättare av inflammation och eksem. Vid behandling av torr hud är det därför av stor vikt att stärka och skydda hudbarriären.

Visste du att 70 procent av vuxna befolkningen lider av torr hud och tio procent av eksem? För dem är Canoderm ett lämpligt val. I en studie jämfördes effekten på hudbarriären av Canoderm och en annan kräm med 5 % karbamid. Resultatet visade att hudbarriären stärktes av Canoderm, men försvagades av den andra krämen. Effekten på hudbarriären avgörs inte enbart av karbamid, utan av krämens hela sammansättning. Studie efter studie har visat att Canoderm stärker hudbarriären, lindrar torrhet och klåda samt ökar antalet eksemfria dagar vid atopiskt eksem.

Canoderm® 5 % kräm och kutan emulsion (karbamid) är receptfria läkemedel, läs bipacksedeln noggrant före användning. Kräm: Används till fuktighetsbevarande behandling av torr hud av olika uppkomst och för att förebygga återfall av atopiskt eksem. Kutan emulsion: Används till fuktighetsbevarande behandling av torr hud av olika uppkomst. Undvik att smörja i ögon, näsa, öron, öppna sår eller på slemhinnor. Produkten kan svida.


Taggar: torr hy , eksem

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.