Tips på personliga gå bort-presenter | Apotek Hjärtat
Fortsätt till huvudinnehållet
ReceptLogga in

Navigera bland produkter, erbjudanden och annan information

Recept

Sortiment

Erbjudanden

  • Alltid på Hjärtat
  • Outlet
  • Gå till alla erbjudanden här

Tips på personliga gå bort-presenter

Publicerad: 2025-02-28 09:00

Senast uppdaterad: 2025-03-28 09:41

Mysiga middagar med goda vänner eller trevligt mingel hos svärföräldrarna – ibland känns det extra fint att ta med en gåva när man är bortbjuden. Det kan vara något litet, något personligt, eller kanske något du har skapat själv. Här hittar du presenttips som passar olika budgetar och alla ambitionsnivåer.

Utvalda favoriter att ge bort

Den perfekta gå bort-presenten behöver inte vara stor eller dyr – det är omtanken som betyder mest. Det kan kännas extra härligt att ge något som värden kanske inte unnar sig själv, som en lyxig tvål eller en delikatess som förgyller vardagen. För den som gillar att pyssla finns även recept och idéer för gåvor du kan skapa själv.

Plocka ihop några utvalda favoriter och komponera din egen gå bort-present. Här är ett förslag med underbart goda saker att duka fram på frukostbordet eller till eftermiddagsfikat. Vem tackar nej till senap med smak av apelsin, mörkrostat kaffe med inslag av hasselnöt eller ljuvlig marmelad med smak av saffran och apelsin?

DIY – Chokladtryffel med salt jordnötskaramell

Ca 16 stycken

 Det finns inget godare än kombinationen av sött och salt. Tänk att få tryfflar gjorda med kärlek.

Du behöver:

Till chokladbotten

  • 3 dl havregryn

  • 3/4 dl kakao

  • 1 nypa flingsalt

  • 16 färska dadlar, urkärnade

  • 1/2 dl kokosolja

Till jordnötskaramell

  • 10 färska dadlar, urkärnade

  • 1 dl jordnötssmör

  • 3 msk kokosgrädde

  • 1 nypa flingsalt

Till topping

  • 100 gram mörk choklad

  • Frystorkade bär eller bärpulver

  • Flingsalt

Gör så här:

  1. Mixa ingredienserna till chokladbotten till en slät deg i matberedare. Tryck ut i en avlång bakform.

  2. Mixa dadlar, jordnötssmör, kokosgrädde och flingsalt till en slät och krämig karamell i matberedare.

  3. Bred ut jordnötskaramellen över chokladbottnen, ställ in i frysen i minst 2 timmar. Ta ut och skär i små munsbitar.

Gör toppingen så här:

  1. Bryt chokladen och smält över vattenbad. Låt svalna något.

  2. Ringla chokladen över munsbitarna, strö över flingsalt och frystorkade bär.

  3. Förvara i frys eller kyl, servera väl kylda!

 

Presenttips!

Läs vidare

Läs mer inom Jul på Hjärtat
© 2025 Apotek Hjärtat AB