Taggar: underliv , svamp , mens

En väg till ett välmående underliv

God intimhälsa, hälsosamt underliv och fräsch känsla. Probiotiska tamponger och andra intimprodukter hjälper till att upprätthålla en god bakteriekultur i underlivet. Vi berättar mer och tipsar om produkterna för god intimhälsa.

  

Visste du att mjölksyrabakterier finns naturligt i underlivet? De ger en naturligt sur miljö vilket gör att andra bakterier inte trivs. Det utgör också grunden till ett balanserat vaginalt pH-värde – och ett friskt underliv. 

Ett för högt pH-värdet (surhetsgraden i underlivet) är en bidragande faktor till underlivsbesvär. Då kan problem som klåda, irritation eller dålig lukt uppstå. Oavsett om du har besvär eller inte kan du med fördel använda probiotiska intimprodukter som bidrar till fortsatt god intimhälsa.

Lägre tillväxt av mjölksyrabakterier vid mens

Menstruationsvätska kan bidra till ökat pH-värde i underlivet, vilket gör att kvinnor kan uppleva besvär och obehag i samband med mensen. Dessutom har kvinnor som lägst östrogenhalt under menstruation, vilket bidrar till lägre naturlig tillväxt av mjölksyrabakterier.

Men genom att tillföra probiotika via probiotiska tamponger kan man upprätthålla en god bakteriekultur som hjälper till att bibehålla ett normalt vaginal pH-värde. 

Hur fungerar probiotiska tamponger?

Alla som har mens kan använda probiotiska tamponger för att hjälpa till att upprätthålla pH-värdet i underlivet. Tampongen förser slidan med probiotiska bakterier och bidrar till en normal bakterieflora. Probiotiska tamponger från Ellen innehåller Lacto Naturel®. Den består av probiotiska bakteriestammar som är bland de vanligast förekommande mjölksyrabakterierna som finns i en kvinnas underlivsflora.

Andra orsaker till rubbad pH-balans i underlivet?

Hormonella förändringar och stress kan påverka kroppen på många sätt. Kvinnor i klimakteriet kan uppleva underlivsbesvär som torra och sköra slemhinnor. Det beror bland annat på att surhetsgraden förändras i takt med att östrogenhalten sjunker. 

Överdriven rengöring av underlivet gör att många tvättar bort de naturliga mjölksyrabakterierna. Den känsliga huden i underlivet kan bli torr och skör, i värsta fall kan du uppleva en brännande känsla. Då kan intimkräm vara ett alternativ. Den mjukgör torra slemhinnor och innehåller naturliga mjölksyrabakterier som håller bakteriefloran i schack och bevarar ett hälsosamt underliv. 

 

Välmående underliv – 3 skonsamma steg

 

 1. 1

  Rengöring

  Var noga med att tvätta underlivet, men helst inte mer än en gång per dag för att inte störa den naturliga pH-balansen. Använd en skonsam intimtvätt med mjölksyra som verkar återfuktande.
 2. Köp här: Prebiotic Cleansing Foam

 3. 2

  Fräschör

  Vi har svettkörtlar i ljumskarna, precis som under armarna. Om du besväras av överdrivna svettningar eller önskar en extra fräsch känsla mellan tvättarna kan du använda doftneutraliserande intimdeo med återfuktande mjukgörande egenskaper.
 4. Köp här: Prebiotic Deo Spray

 5. 3

  Rakning

  Om du väljer att raka området kring underlivet, smörj in huden efteråt med Prebiotic After Shave & Wax Gel som minskar uppkomsten av röda prickar. Berikad med nordiskt havre, allantoin och prebiotika som tillsammans verkar återfuktande, lugnande och hjälper till att bevara hudens skyddsbarriär och naturliga pH-värde.
 6. Köp här: Prebiotic Cleansing Foam

 7.  

 


Taggar: underliv , svamp , mens

Rekommenderade artiklar

Apotek med tillstånd av Läkemedelsverket
Kontrollera att webbplatsen är laglig
Kontrollera att webbplatsen är laglig

© 2023 Apotek Hjärtat AB. Vi använder cookies. Läs mer om användning av cookies.